033 - 46 12 680 info@expertis.nl
Home » Nieuwsoverzicht » Marita Eskes influencer van het jaar 2020

Marita Eskes

Influencer van het jaar 2020

Expertis onderwijsadviseur Marita Eskes is door de redactie van het onafhankelijk onderwijsmagazine KomenskyPost uitgeroepen tot influencer van het jaar 2020. De redactie roemt haar om haar lezingen, optredens en publicaties.

Marita legt in haar boek Technisch lezen in een doorlopende lijn uit hoe leesproblemen zijn te voorkomen. Zij bouwt in haar werk verder op het werk van leesexpert dr. Kees Vernooy. Ook laat ze zich inspireren door onderzoek van onder andere de hoogleraren Anna Bosman en Aryan van der Leij.

Door haar ervaring in het primair onderwijs en haar grondige kennis van de resultaten van leesonderzoek is zij als geen ander in staat een succesvolle didactische aanpak voor het voetlicht te brengen. Uitgangspunt is dat iedereen, ongeacht zijn of haar cognitieve competenties kan leren lezen.  

Tweede plaats voor Marcel Schmeier 

Marcel Schmeier, eveneens onderwijsadviseur bij Expertis, staat op de tweede plaats in de top 10. Marcel was nauw betrokken bij het opzetten van de academische pabo in Nijmegen. Ook zette hij Expliciete Directe Instructie (EDI) in Nederland op de didactische kaart.  

Meer informatie

Lees meer over het oordeel van KomenskyPost op hun website. 
Lees meer over het boek Technisch lezen in een doorlopende lijn.

Marcel Schmeier Marita Eskes
Share This