033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Boek van de maand

Home » Thema’s » Themapagina Taal/Leesonderwijs » boek van de maand

Er zijn zoveel mooie boeken en teksten bij allerlei thema’s die gebruikt kunnen worden voor Close Reading. Om je te tippen voor een nieuw verschenen boek of om een oude bekende nog eens in de spotlight te zetten, kiezen we iedere maand op onze site: het boek van de maand.

boek van de maand juni 2021

Boek van de maand september

Dit jaar is het thema van de kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’. Een prachtige kans om boeken extra in de spotlight te zetten.

boek van de maand juni 2021

Boek van de maand juni

Deze maand staat het boek van de maand in het teken van de Olympische Spelen, waarbij voor elke bouw een bijpassende tekst gezocht is, waar een Close Reading lessenserie bij ontworpen is. 

pompoen is het boek van de maand

Boek van de maand mei

Deze maand staat niet een boek centraal, maar een tijdschrift, namelijk Pompoen. De Pompoen is een voor- en samenleestijdschrift, voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

Boek van de maand april

Waarom jij van sterrenstof bent en andere weetjes over stofjes, proefjes en chemie van Esther Walraven is uitgekozen tot boek van de maand in april. 

boek van de maand maart

Boek van de maand maart

De week van de Lentekriebels is een mooi moment om aandacht te besteden aan weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Een prachtig boek is ‘Bij de beesten af. Het liefdesleven van dieren’.

stripgedichten

Boek van de maand februari

Een mooie manier om poëzie bij leerlingen onder de aandacht te brengen, is door gebruik te maken van stripgedichten de van Edward van de Vendel en Floor de Goede. 

prentenboeken

Boek van de maand januari

In het kader van de voorleesdagen, zetten we deze maand de prentenboeken in de spotlight. We lichten er een paar voor je uit.

poeziebundel

Boek van de maand december

De prachtige bloemlezing ‘Een stukje van de regenboog’, die samengesteld is door Jan van Coillie bevat de mooiste poëzie van het afgelopen decennium. 

boek van de maand maart

Boek van de maand november

Peter Wohlleben is boswachter en maakt in zijn boeken het bos meer dan alleen een verzameling bomen. Hij maakt het bos spannend.

Share This