033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Home » Over ons » Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Expertis Onderwijsadviseurs is een maatschappelijke onderneming, een stichting zonder winstoogmerk. We willen het verschil maken in het leven van kinderen. Dat doen we door een bijdrage te leveren aan duurzame schoolverbetering en ons in te zetten voor gelijke kansen voor alle leerlingen.

Waarde toevoegen

We kijken graag verder dan vandaag; daarom hebben we maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) hoog in het vaandel staan. Wij richten onze activiteiten bewust op het toevoegen van waarde aan mens, maatschappij en milieu. We hebben oog voor duurzame bedrijfsvoering en we zijn betrokken bij verschillende maatschappelijke organisaties en projecten. Doordat mvo onderdeel is van ons beleid, maken we wel elk jaar concrete stappen. 

Hieronder leest u hoe we het maatschappelijk verantwoord ondernemen vormgeven:

  Werken bij Expertis?

  Wij zijn op zoek naar onderwijsadviseurs!

  Expertis geeft advies aan scholen

  Openbaar vervoer

  Expertis Onderwijsadviseurs stimuleert haar medewerkers om met het openbaar vervoer te reizen. Vooral wanneer het gaat om interne studie- en overlegdagen is dat vaak goed mogelijk, want onze kantoren liggen op loopafstand van een NS-station. Om het reizen met het openbaar vervoer te stimuleren, stellen we voor al onze medewerkers een NS-Business Card beschikbaar.

  Trees for All

  Expertis Onderwijsadviseurs werkt samen met Trees for All via een CO2-Compensatie Partnerschap. Wanneer we niet met het openbaar vervoer kunnen reizen, compenseren we de CO2-uitstoot van onze gereden autokilometers door een donatie aan een gecertificeerd herbebossingsproject van Trees for All. De hoogte van onze donatie is gekoppeld aan de hoogte van de CO2-uitstoot van onze autokilometers. We hebben onze samenwerking met Trees for All vastgelegd in een Overeenkomst CO2-compensatie Partnerschap.

  online onderwijs geven

  Thuiswerken

  Expertis stimuleert haar medewerkers om onnodig reizen te voorkomen door waar mogelijk thuis te werken. Overleggen en vergaderingen die gemakkelijk online kunnen plaats vinden, doen we ook online.

  onderwijs advies

  Professionalisering

  Onze medewerkers ontwikkelen zich continu en bieden zo meerwaarde voor Expertis en voor de scholen en besturen waarmee we samenwerken. We bieden onze medewerkers een prettige werkomgeving, goede arbeidsvoorwaarden en uitgebreide mogelijkheden tot zelfontplooiing.

  continu verbeteren onderwijs

  Printbeleid

  We hebben de afgelopen jaren afscheid genomen van bijna al onze printers. Dit heeft ertoe geleid dat we in 2020 maar liefst 60% minder geprint hebben dan in 2018. Hiermee besparen we grondstoffen en gaan we duurzaam om met het milieu. Voor die situaties waarin we toch moeten printen, maken we gebruik van printpapier met het Nordic Ecolabel. We stimuleren onze medewerkers om ook zelf de duurzame weg in te slaan.

  Expertis geeft advies aan scholen

  Maatschappelijke betrokkenheid

  Expertis Onderwijsadviseurs is een maatschappelijke onderneming. Door ons werk op scholen en voor besturen, dragen we bij aan die samenleving. Daarnaast geven we vorm aan onze maatschappelijke betrokkenheid middels een samenwerking met Projecthuis Madiba. Madiba is een maatschappelijk centrum in Liendert, een van de oudste wijken in Amersfoort, een wijk die gekenmerkt wordt door een hoog percentage inwoners van diverse culturele achtergronden. Adviseurs van Expertis verzorgen kosteloos trainingen aan huiswerkbegeleiders van Madiba, waardoor zij hun werk nog beter kunnen doen.

  Share This