033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Trainingen en bijeenkomsten

Rekencongres

Leergang schrijfonderwijs
Het versterken van het schrijfonderwijs

Goed kunnen schrijven, stellen, helpt leerlingen hun ideeën en ervaringen te ordenen en te uiten. Zo kan het bijdragen aan begrip van de wereld om hen heen. Daarnaast is schrijven een belangrijk middel om te communiceren. Echter kan het voor leerlingen een complexe vaardigheid zijn. Hoe krijgen jouw leerlingen dat wat ze in hun hoofd aan ideeën hebben omgezet in taal op papier, op zodanige manier dat de lezer precies begrijpt wat de betekenis ervan is? Hoe ziet dat er in een doorgaande lijn van groep 1 t/m 8 uit? Deze leergang draagt bij aan het versterken van het schrijfonderwijs in jouw klas en bij jou op school.

Startdatum: november 2024
Locatie: Nijkerk

Rekencongres

Lerend netwerk voortgezet technisch lezen groep 4 en 5

Werk je in het nieuwe schooljaar in groep 4 of 5 en wil je de leesvaardigheid van jouw leerlingen vergroten? Neem dan deel aan het lerend netwerk ‘Voortgezet technisch lezen in groep 4 en 5’ van Expertis Onderwijsadviseurs. Ons nieuwe, stevig inhoudelijke lerend netwerk rondom voortgezet technisch lezen in groep 4 en 5 biedt nu ook uitkomst voor leraren in de groepen 4 en 5.

Startdatum: oktober 2024
Locatie: Amersfoort

kansen voor alle kinderen

Leergang Close Reading

Het versterken van begrijpend luisteren en lezen door Close Reading

Tijdens deze leergang krijg je meer achtergrondkennis over alle elementen van Close Reading en krijg je handvatten om Close Reading in te voeren in de school.

Deze leergang start in september 2024 op verschillende locaties. Meld je nu aan! 

kringgesprek

Leergang Expert

Het versterken en aansturen van Close Reading

Begrijpend lezen is vooral het product van vloeiend lezen en woordenschat/achtergrondkennis. Close Reading is een manier om bij te dragen aan het leren begrijpen van teksten. Deze leergang helpt je Close Reading in jouw school concreet vorm te geven en in te voeren.

Deze leergang start in november 2024. Meld je nu aan! 

kringgesprek

Nieuw!

Opleiding Jonge Kind Specialist

Expertis Onderwijsadviseurs lanceert dé opleiding waarmee jij je ontwikkelt tot jonge kind specialist. In tien bijeenkomsten slaan we de brug tussen wetenschappelijke inzichten van onderwijs aan het jonge kind en de dagelijkse onderwijspraktijk. Zo leer je alles over effectief onderwijs in de kleuterklas! Lees hier de volledige inhoud van de Opleiding Jonge Kind Specialist.

Startdatum februari 2025. Meld je nu aan voor locatie Amersfoort of Capelle a/d IJssel!

kringgesprek

Lerend netwerk

Effectief lesgeven in groep 7 en 8

Werk jij in het nieuwe schooljaar in of voor de hoogste groep(en) van de basisschool en gun je jouw leerlingen een soepele en goede doorstroom naar het voortgezet onderwijs? Neem dan deel aan het lerend netwerk ‘Effectief lesgeven in groep 7 en 8’ van Expertis Onderwijsadviseurs. 

Schrijf je nu in voor het Lerend Netwerk!

kringgesprek

Zicht op het onderwijs in groep 1 en 2

Masterclass Leidinggeven aan de onderbouw

Hoe staat het ervoor met het onderwijs in groep 1 en 2 op jouw school? Welke begeleiding geef jij als schoolleider of intern begeleider/kwaliteitscoördinator aan leraren in groep 1 en 2? In de eendaagse Masterclass Leidinggeven aan de onderbouw krijg je zicht op alles wat ertoe doet in het onderwijs aan groep 1 en 2.

Meld je nu aan voor de masterclass! 
kringgesprek

Opleiding EDI-coach (nieuw!)

Werken jij en je collega’s met het lesmodel Expliciete Directe Instructie (EDI)? Wil je EDI een duurzame plek in jullie onderwijs geven en speel je daarin graag een centrale rol? Volg dan onze opleiding tot EDI-coach. Je leert collega’s te begeleiden bij het toepassen van het lesmodel én zorg te dragen voor een stevige verankering van EDI in jullie school.

Meld je nu aan voor een van de opleidingen die in het nieuwe schooljaar starten! 

kringgesprek

'Zonder onderwijskundig leiderschap geen goed onderwijs'

Leergang Onderwijskundig Leiderschap

Weet jij als leidinggevende in het onderwijs voldoende van de recente wetenschappelijke literatuur om te kunnen sturen op onderwijskwaliteit? Wil je jouw visie op onderwijs verder onderbouwen met wetenschappelijke inzichten of wil je het onderwijs bij jou op school meer evidence-informed vormgeven? Met de Leergang Onderwijskundig Leiderschap bouw je aan krachtig én onderbouwd onderwijs binnen je school of scholen.

 

De data voor 2024-2025 zijn bekend! Meld je snel aan.

kringgesprek

Samenwerking Bureau Galenkamp&Schut

Masterclass Professionele Schoolcultuur

“Een professionele schoolcultuur is de basis van succesvolle veranderingen”. In de Masterclass Professionele Schoolcultuur leer je in zes bijeenkomsten hoe je als leidinggevende op een effectieve manier kunt steunen en sturen om het professioneel handelen in de school te versterken. ‘Wat kun je als leidinggevende bijdragen aan een verandertraject in de school? Wat is jouw rol als leider en hoe pak je deze rol optimaal?’ Deze Masterclass is van grote toegevoegde waarde als je een cultuuromslag in de school wilt bewerkstelligen.

Meld je nu aan voor de startdatum in september 2024!  

kansen voor alle kinderen

Opleiding Rekenspecialist

Expertis biedt dé opleiding tot rekenspecialist. In tien bijeenkomsten slaan we de brug tussen wetenschappelijke inzichten en de dagelijkse (reken)praktijk. Zo leer je alles wat ertoe doet op het gebied van effectief reken-wiskundeonderwijs. 
Deze opleiding start in september 2024 op diverse locaties door het hele land. Meld je nu aan!
veilige leeromgeving

Lerend Netwerk

Technisch lezen en spellen in groep 3

Werk je in groep 3 en ben je op zoek naar een cursus over het technisch lezen en spellen? Dan ben je bij Expertis Onderwijsadviseurs aan het juiste adres. Al jaren is het Lerend Netwerk groep 3 een groot succes. In vier bijeenkomsten nemen we je mee in vakinhoudelijke en didactische aspecten die van belang zijn bij het leren lezen en spellen in dit belangrijke en mooie leerjaar.

Dit lerend netwerk start in september 2024. Klik hier voor meer informatie!

Rekencongres

'Sturen op 1S'

Hét rekencongres van 2024!
Op donderdag 7 november 2024 organiseert Expertis Onderwijsadviseurs hét jaarlijkse rekencongres waarin je nieuwe inzichten krijgt over interessante ontwikkelingen binnen het rekenonderwijs. Een live congres met dit jaar als thema ‘Sturen op 1S’. Klik op ‘lees meer’ voor meer informatie en het programma.

Datum: 7 november 2024
Locatie: Bunnik

kringgesprek

Conferentie Jonge Kind 2024

Ruimte voor rekenen!

Na het succes van de eerste Conferentie Jonge Kind van vorig jaar organiseert Expertis Onderwijsadviseurs in 2024 opnieuw een landelijke conferentie die geheel in het teken staat van het onderwijs aan het jonge kind. Dit keer is het thema: ‘Ruimte voor rekenen!’ Kom op woensdag 25 september 2024 naar Apeldoorn en laat je inspireren.

Datum: woensdag 25 september 2024
Locatie: Apeldoorn

onderwijskunde

Netwerk startende leraren

Een goede start voor beginnende leraren

Expertis Onderwijsadviseurs organiseert een netwerk van vier bijeenkomsten voor leraren die nieuw starten op school. In deze bijeenkomsten komen verschillende aspecten aan de orde waar je als startende leraar tegenaan loopt. 

U vindt ons ook hier:

onderwijskunde

EDI voor instromers

Ben jij net begonnen op een school waar al wordt gewerkt met Expliciete Directe Instructie, oftewel EDI? Dan kun je via de EduSerie EDI voor ‘instromers’ in korte tijd kennismaken met de kern van EDI, zodat je moeiteloos aan kunt sluiten bij de rest van jouw team. Via deze combinatietraining leer je zowel online als tijdens een studiebijeenkomst. Uiteraard oefen je met verschillende EDI-technieken, zoals het beurtenbakje en wisbordje. De docent is een geschoolde EDI-expert van Expertis.

Share This