033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Trainingen en bijeenkomsten

kringgesprek

Leergang Expert – Locatie Amersfoort

Het versterken en aansturen van Close Reading

Begrijpend lezen is vooral het product van vloeiend lezen en woordenschat/achtergrondkennis. Close Reading is een manier om bij te dragen aan het leren begrijpen van teksten. Deze leergang helpt u Close Reading in uw school concreet vorm te geven en in te voeren.

De inschrijving voor het nieuwe schooljaar 2022-2023 is geopend!
Aanvang: 29 november 2022
Locatie: Amersfoort

kansen voor alle kinderen

Lerend Netwerk – Locatie Nijkerk

Taal en het Jonge kind – groep 1/2

Werk je in het nieuwe schooljaar in groep 1/2 en ben je op zoek naar een sterk inhoudelijke cursus waarin je wordt meegenomen in alle belangrijke taalaspecten in groep 1/2? Dan ben je bij Expertis Onderwijsadviseurs aan het juiste adres: al verschillende jaren is het lerend netwerk Taal en het Jonge Kind een groot succes. In vier bijeenkomsten nemen we je mee in de vakinhoudelijke en didactische aspecten die van belang zijn voor de taalontwikkeling.

De inschrijving voor het nieuwe schooljaar 2022-2023 is geopend!
Aanvang: 12 oktober 2022
Locatie: Nijkerk

kansen voor alle kinderen

Opleiding Rekenspecialist

Expertis lanceert dé opleiding tot rekenspecialist. In tien bijeenkomsten slaan we de brug tussen wetenschappelijke inzichten en de dagelijkse (reken)praktijk. Zo leert u alles wat ertoe doet op het gebied van effectief reken-wiskundeonderwijs. 

De inschrijving voor het nieuwe schooljaar 2022-2023 is geopend!
Aanvang: 22 september 2022
Locatie: Amersfoort

kansen voor alle kinderen

Lerend Netwerk – locatie Almelo

Technisch lezen en spellen in groep 3

Werkt u in het nieuwe schooljaar in groep 3 en bent u op zoek naar een cursus over het technisch lezen en spellen? Dan bent u bij Expertis Onderwijsadviseurs aan het juiste adres. Al jaren is het Lerend Netwerk groep 3 een groot succes. In vier bijeenkomsten nemen we u mee in vakinhoudelijke en didactische aspecten die van belang zijn bij het leren lezen en spellen in in dit belangrijke en mooie leerjaar.

De data voor het nieuwe schooljaar 2022-2023 zijn bekend!
Aanvang: 14 september 2022

veilige leeromgeving

Lerend Netwerk – locatie Nijkerk

Technisch lezen en spellen in groep 3

Werkt u in het nieuwe schooljaar in groep 3 en bent u op zoek naar een cursus over het technisch lezen en spellen? Dan bent u bij Expertis Onderwijsadviseurs aan het juiste adres. Al jaren is het Lerend Netwerk groep 3 een groot succes. In vier bijeenkomsten nemen we u mee in vakinhoudelijke en didactische aspecten die van belang zijn bij het leren lezen en spellen in dit belangrijke en mooie leerjaar.

De data voor het nieuwe schooljaar 2022-2023 zijn bekend!
Aanvang: 7 september 2022

onderwijskunde

Netwerk startende leraren

Een goede start voor beginnende leraren

Expertis Onderwijsadviseurs organiseert voor het schooljaar 2022-2023 een netwerk van vier bijeenkomsten voor leraren die nieuw starten op school. In deze bijeenkomsten komen verschillende aspecten aan de orde waar je als startende leraar tegenaan loopt. 

De data voor het nieuwe schooljaar 2022-2023 zijn bekend!
Aanvang: 31 augustus (Amersfoort) of 7 september (Almelo) 

kansen voor alle kinderen

Leergang Close Reading 2022/2023

Het versterken van begrijpend luisteren en lezen door Close Reading

Tijdens deze leergang krijgt u meer achtergrondkennis over alle elementen van Close Reading en krijgt u handvatten om Close Reading in te voeren in de school. 

De data voor het nieuwe schooljaar 2022-2023 zijn bekend!
Aanvang: 21 september 2022
Locatie: Nijkerk

kwaliteit onderwijs verbeteren

Cursus coördinator hoogbegaafdheid

Passend onderwijs vinden voor leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong is iedere keer weer een zoektocht. Een HB specialist in het team zorgt voor expertise en continuïteit op dit vlak. In deze 5-daagse cursus door Expertis onderwijsadviseur Sherrill Woldberg-Wels word je als leerkracht/intern begeleider geschoold tot coördinator hoogbegaafdheid op de basisschool. 

Aanmelden en meer informatie via deze link.

Cursus coördinator hoogbegaafdheid
Diverse data in 2022 (zie link)
Locatie: De Onderwijsdesk – Laren

U vindt ons ook hier:

EDI voor instromers

Ben jij net begonnen op een school waar al wordt gewerkt met Expliciete Directe Instructie, oftewel EDI? Dan kun je via de EduSerie EDI voor ‘instromers’ in korte tijd kennismaken met de kern van EDI, zodat je moeiteloos aan kunt sluiten bij de rest van jouw team. Via deze combinatietraining leer je zowel online als tijdens een studiebijeenkomst. Uiteraard oefen je met verschillende EDI-technieken, zoals het beurtenbakje en wisbordje. De docent is een geschoolde EDI-expert van Expertis.

Datum: 12 april 2023
Locatie: Amersfoort en digitaal

Webinarserie Noordhoff

Noordhoff lanceert op diverse data in 2022 in samenwerking met Expertis een interessante webinarserie ‘Het lerende kind’. Met webinars door o.a. Karin Versloot, Kyra Laarveld, Wouter Siebers, Marcel Schmeier, Marita Eskes en Gert Gelderblom.

Dé experts op het gebied van leren delen hun inzichten. 

Gratis webinars door Expertis onderwijsadviseurs
Datum: diverse data in 2022
Locatie: online

PICA onderwijscongres

Op 14 september 2022 vindt het PICA onderwijscongres plaats. Marita Eskes is keynote speaker met haar lezing ‘Leren lezen gaat niet vanzelf!’. Ook zijn er workshops door Marcel Schmeier (EDI in de zaakvakken (workshop 12)), Karin Versloot (Close Reading voor beginners (workshop 18A)) en Marieke van Logchem (Close Reading voor gevorderden (workshop 18B)). Aanmelden en meer informatie via onderstaande link.

Datum: 14 september 2022
Locatie: Bunnik

Congres ‘Het Jonge Kind’

Op 28 september vindt het landelijk congres Jonge Kind van de Algemene Onderwijsbond en de Wereld van het Jonge Kind plaats. Expertis onderwijsadviseur Sherrill Woldberg-Wels geeft die dag een inspirerende workshop.

Workshop ‘Duurzaam aanbod: kijken naar routines en instructie’
Datum: 28 september 2022
Locatie: Bussum

Workshop jaarcongres HRM & het onderwijs

Op 22 november 2022 vindt het congres HRM & het onderwijs plaats. Expertis onderwijsadviseur Marjan van der Maas verzorgt dan de workshop ‘Van Integrale naar Inclusieve Kindcentra – Kansen voor kinderen én voor het personeelstekort?’

Workshop ‘Van Integrale naar Inclusieve Kindcentra – Kansen voor kinderen én voor het personeelstekort?’
Datum: 22 november 2022
Locatie: locatie volgt

Diverse cursussen via ‘de onderwijsdesk’

De onderwijsadviseurs van Expertis verzorgen diverse workshops via De Onderwijsdesk. Voor een volledig overzicht van alle cursussen en startdata verwijzen wij u graag naar de volgende pagina’s:

Onze experts verzorgen diverse cursussen via ‘De Onderwijsdesk’. 
Diverse startdata in 2022
Locatie: zie website

Share This