033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Trainingen en bijeenkomsten

kringgesprek

Dinsdag 7 november | Dé rekenconferentie van 2023

‘Effectief rekenonderwijs voor elke leerling!’

Op 7 november 2023 organiseert Expertis Onderwijsadviseurs hét rekenevent van 2023. Een live conferentie met inspirerende sprekers en praktische workshops. Met bijdragen van onder andere Dr. Marian Hickendorff & Dr. Emilie Prast van Universiteit Leiden en Trynke Keuning (Hogeschool KPZ) & Dr. Marieke van Geel (Universiteit Twente). Meld je snel aan en verzeker jezelf van een plekje! 

Datum: 7 november 2023 
Locatie: Bunnik

kringgesprek

'Zonder onderwijskundig leiderschap geen goed onderwijs'

Leergang Onderwijskundig Leiderschap

Weet u als leidinggevende in het onderwijs voldoende van de recente wetenschappelijke literatuur om te kunnen sturen op onderwijskwaliteit? Wilt u uw visie op onderwijs verder onderbouwen met wetenschappelijke inzichten of wilt u het onderwijs bij u op school meer evidence-informed vormgeven? Met de Leergang Onderwijskundig Leiderschap bouwt u aan krachtig én onderbouwd onderwijs binnen uw school of scholen.

Leergang Onderwijskundig Leiderschap
Locatie: Alphen aan den Rijn
Startdatum: 2 november 2023

kansen voor alle kinderen

Opleiding Rekenspecialist

Expertis biedt dé opleiding tot rekenspecialist. In tien bijeenkomsten slaan we de brug tussen wetenschappelijke inzichten en de dagelijkse (reken)praktijk. Zo leert u alles wat ertoe doet op het gebied van effectief reken-wiskundeonderwijs. 

Helaas! U kunt zich niet meer inschrijven (voor zowel de locatie Almelo als de locatie Amersfoort).

veilige leeromgeving

Lerend Netwerk – locatie Nijkerk en Almelo

Technisch lezen en spellen in groep 3

Werkt u in het nieuwe schooljaar in groep 3 en bent u op zoek naar een cursus over het technisch lezen en spellen? Dan bent u bij Expertis Onderwijsadviseurs aan het juiste adres. Al jaren is het Lerend Netwerk groep 3 een groot succes. In vier bijeenkomsten nemen we u mee in vakinhoudelijke en didactische aspecten die van belang zijn bij het leren lezen en spellen in dit belangrijke en mooie leerjaar.

De data voor schooljaar 2023-2024 zijn bekend!

Locaties: Nijkerk (volgeboekt) en Almelo (nog plekken beschikbaar)
Startdatum: september 2023

kansen voor alle kinderen

Leergang Close Reading 2023/2024

Het versterken van begrijpend luisteren en lezen door Close Reading

Tijdens deze leergang krijgt u meer achtergrondkennis over alle elementen van Close Reading en krijgt u handvatten om Close Reading in te voeren in de school. 

De data voor 2023-2024 zijn bekend!
Startdatum: september 2023
Locaties: Nijkerk (volgeboekt) en Almelo (nog plekken beschikbaar)

kringgesprek

Leergang Expert – Locatie Amersfoort

Het versterken en aansturen van Close Reading

Begrijpend lezen is vooral het product van vloeiend lezen en woordenschat/achtergrondkennis. Close Reading is een manier om bij te dragen aan het leren begrijpen van teksten. Deze leergang helpt u Close Reading in uw school concreet vorm te geven en in te voeren.

Startdatum: 16 november 2023
Locatie: Amersfoort 

onderwijskunde

Netwerk startende leraren

Een goede start voor beginnende leraren

Expertis Onderwijsadviseurs organiseert voor het schooljaar 2023-2024 een netwerk van vier bijeenkomsten voor leraren die nieuw starten op school. In deze bijeenkomsten komen verschillende aspecten aan de orde waar je als startende leraar tegenaan loopt. 

kringgesprek

Samenwerking Bureau Galenkamp&Schut

Masterclass Professionele Schoolcultuur

“Een professionele schoolcultuur is de basis van succesvolle veranderingen”. In de Masterclass Professionele Schoolcultuur leer je in zes bijeenkomsten hoe je als leidinggevende op een effectieve manier kunt steunen en sturen om het professioneel handelen in de school te versterken. ‘Wat kun je als leidinggevende bijdragen aan een verandertraject in de school? Wat is jouw rol als leider en hoe pak je deze rol optimaal?’ Deze Masterclass is van grote toegevoegde waarde in het realiseren van een cultuuromslag in de school.

Startdatum: 29 februari 2024
Locatie: Baarn

 

kansen voor alle kinderen

Lerend Netwerk – Locatie Amersfoort

Taal en het Jonge kind – groep 1/2

Werk je in het nieuwe schooljaar in groep 1/2 en ben je op zoek naar een sterk inhoudelijke cursus waarin je wordt meegenomen in alle belangrijke taalaspecten in groep 1/2? Dan ben je bij Expertis Onderwijsadviseurs aan het juiste adres: al verschillende jaren is het lerend netwerk Taal en het Jonge Kind een groot succes. In vier bijeenkomsten nemen we je mee in de vakinhoudelijke en didactische aspecten die van belang zijn voor de taalontwikkeling.

Aanmelden voor dit schooljaar is helaas niet meer mogelijk. Houd de website in de gaten voor de data van 2023-2024!

kringgesprek

Conferentie Jonge Kind

27 september 2023 – ‘Wat speelt er? Een ononderbroken ontwikkeling’

Op 27 september 2023 organiseert Expertis Onderwijsadviseurs hét event voor onderwijs aan het Jonge Kind van 2023. Een live conferentie met het thema ‘Wat speelt er?’ Een ononderbroken ontwikkeling. 

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Conferentie ‘Wat speelt er? Een ononderbroken ontwikkeling’
Datum: 27 september 2023
Locatie: Apeldoorn 

U vindt ons ook hier:

EDI voor instromers

Ben jij net begonnen op een school waar al wordt gewerkt met Expliciete Directe Instructie, oftewel EDI? Dan kun je via de EduSerie EDI voor ‘instromers’ in korte tijd kennismaken met de kern van EDI, zodat je moeiteloos aan kunt sluiten bij de rest van jouw team. Via deze combinatietraining leer je zowel online als tijdens een studiebijeenkomst. Uiteraard oefen je met verschillende EDI-technieken, zoals het beurtenbakje en wisbordje. De docent is een geschoolde EDI-expert van Expertis.

Webinarserie Noordhoff

Noordhoff organiseert op diverse data in 2023 en 2024 in samenwerking met Expertis interessante webinars vanuit de serie ‘Het lerende kind’. 

Dé experts op het gebied van leren delen hun inzichten. 

Gratis webinars door Expertis onderwijsadviseurs
Datum: diverse data in 2023 en 2024
Locatie: online

Share This