033 - 46 12 680 info@expertis.nl
Home » Nieuwsoverzicht » Nieuw: Close Reading in de praktijk

Nieuw: Close Reading in de praktijk

30 lessenseries voor het basisonderwijs

Na het boek Close Reading. Werken aan dieper tekstbegrip in het basisonderwijs zijn er nu drie praktijkboeken voor Close Reading verschenen. Ze zijn geschreven door onze Expertisadviseurs Liz Bunte en Ebelien Nieman en door Dortie Mijs. De uitgewerkte lessenseries laten goed zien hoe een les Close Reading wordt opgebouwd en welke beslissingen u als leraar kunt nemen. De boeken geven een duidelijk beeld hoe u Close Reading in uw groep vorm kunt geven.

Onderbouw, middenbouw, bovenbouw

Close Reading in de praktijk bestaat uit drie boeken met in totaal dertig complete lessenseries voor het primair onderwijs. Er is een boek met tien lessenseries voor de onderbouw, een boek met lessen voor de middenbouw en een boek voor de bovenbouw. Per serie (van drie lessen) staat één tekst centraal. Er is gekozen  voor mooie, vaak bekende en veelgelezen prentenboeken en teksten (ook gedichten), zowel verhalend als informatief.

Close Reading in de praktijk is een bron van inspiratie. Met de lessenseries doe je ideeën op hoe je met allerlei teksten in de groep aan de slag kunt gaan. In de boeken staan veel suggesties voor tekstgerichte vragen en (coöperatieve) werkvormen. De eventuele benodigde werkbladen zijn te downloaden. Zo wordt begrijpend lezen leuk. Niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor de leraar!

Meer informatie
U kunt de boeken bestellen op de website van Uitgeverij Pica. Wilt u meer weten over Close Reading in de praktijk? Bel of mail met Liz of Ebelien

 

Stel ons gerust uw vraag.

Wij zijn Ebelien Nieman en Liz Bunte en wij helpen u graag verder.

 

Share This