033 - 46 12 680 info@expertis.nl
Home » Adviseurs » Ebelien Nieman

Ebelien Nieman

“Onze opdracht is laaggeletterdheid voorkomen door uitzonderlijk goed onderwijs te geven.”

Sinds 1985 is Ebelien actief in de schoolbegeleiding. Ze begon als orthopedagoog en dyslexiespecialist, maar na een aantal jaren trok de begeleiding van schoolteams haar meer. Ebelien werkt graag in de preventie i.p.v. remediëring. Het taal-leesonderwijs boeit haar enorm omdat het altijd in beweging is. Het leesonderwijs (diep lezen) is Ebeliens passie. Ze begeleidt heel graag scholen om te leren anders met teksten om te gaan.

Wat kan Ebelien voor u betekenen?

Directies en leraren kunnen een adviseur verwachten die grote betrokkenheid laat zien, deskundig en betrouwbaar is. Ebelien werkt vanuit vertrouwen en respect voor elkaar. 

Elke school is uniek, en heeft haar eigen cultuur en krachten. Ebelien houdt zich vooral bezig met verbetering van het taal-en leesonderwijs om laaggeletterdheid te voorkomen en om van zoveel mogelijk kinderen goede ‘taalleerders’ te maken. Het geven van goed en effectief taalonderwijs is de basis. Op die manier ontwikkelen kinderen zich tot competente en kritische lezers met een goede spreekvaardigheid en zijn ze in staat om goede teksten te schrijven. 

Expertises

  • Taal-leesonderwijs.
  • EDI gecertificeerd.
  • Close Reading gecertificeerd.
  • Coöperatief Leren gecertificeerd.
  • Dyslexiespecialist.
  • Brede kennis taal-leesmethoden.
  • Brede kennis toetsen en testen.

Recente opdrachten

Zeer veel close reading trajecten en bijeenkomsten.

Publicaties

Covers close reading

Thema’s

Taal / leesonderwijs
Didactisch handelen

 

 

 

Contact

Drs. Ebelien Nieman
06 – 15 17 49 79
ebelien.nieman@expertis.nl

Share This