033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Onderwijskwaliteit: de bestuurder maakt het verschil

Inspiratiebijeenkomst voor bestuurders – vrijdag 22 maart 2024

Home » Trainingen en bijeenkomsten » De bestuurder maakt het verschil!

Onderwijskwaliteit: de bestuurder maakt het verschil

Inspiratiebijeenkomst voor bestuurders – vrijdag 22 maart 2024

Graag nodigen wij u uit voor onze jaarlijkse inspiratiebijeenkomst voor bestuurders, georganiseerd door de themagroep Bestuurlijk handelen en leiderschap van Expertis Onderwijsadviseurs. Dit jaar is het centrale thema: ‘Onderwijskwaliteit: de bestuurder maakt het verschil.’

Uw rol

Goed onderwijs vraagt om goed bestuur. Maar welke rol speelt u precies als het gaat om de onderwijskwaliteit? Het is van groot belang de ‘zaag scherp te houden’, het proces op scholen te monitoren en in verbinding te blijven met de schoolleiders. Graag gaan we over deze en andere onderwerpen met u in gesprek tijdens onze jaarlijkse inspiratiebijeenkomst voor bestuurders.

Boek cadeau

Als speciale gast verwelkomen we dit jaar senior onderzoeker Loes van Wessum (Hogeschool Windesheim en ESHA). Zij is medeauteur van het Handboek Bestuurlijk leiding geven aan lerende scholen. Na afloop krijgt u dit boek mee naar huis.

Integrale aanpak

Loes zal in haar presentatie het belang van de bestuurder voor de onderwijskwaliteit benadrukken. Ze presenteert ook ‘de leerturbine’: een door haar ontwikkeld model, dat duidelijk maakt dat het versterken van onderwijskwaliteit vraagt om een integrale aanpak. Ook zal ze ingaan op de organisatiecultuur en leiderschapsontwikkeling.

In gesprek

Uiteraard gaan we ook met elkaar in gesprek, om de theorie te koppelen aan de praktijk. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen, ook aan elkaar!

Kortom: het belooft een inhoudsrijke, inspiratievolle bijeenkomst te worden, waarin u ook kennis en ervaringen kunt uitwisselen met collega-bestuurders. We zien u graag op 22 maart!

Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt zich aanmelden voor deze inspiratiebijeenkomst via onderstaand aanmeldformulier. 

Schrijf u nu in voor de inspiratiebijeenkomst ‘Onderwijskwaliteit: de bestuurder maakt het verschil’

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres school*
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Praktische informatie

 

Kosten

€ 75,- (inclusief lunch en boek)

Datum en tijd

Vrijdag 22 maart 2024 van 09:30 – 13:30 uur, inclusief lunch

Locatie

‘Mariënhof’ te Amersfoort (Kleine Haag 2, 3811 HE Amersfoort)
U kunt parkeren in P-Koestraat (Grote Haag 2, 3811 LM Amersfoort)

Over Loes van Wessum

Loes van Wessum kent het onderwijs vanuit verschillende perspectieven, onder andere als opleider voor schoolleiders. Ze is senior onderzoeker aan het Lectoraat Leraren en Lerarenopleiders voor Inclusieve Leeromgevingen bij Hogeschool Windesheim en bij ESHA (European School Heads Association). Ook is ze medeauteur van het Handboek Bestuurlijk leiding geven aan lerende scholen.

Meer weten?

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met onderwijsadviseur Jaap de Jonge.
jaap.de.jonge@expertis.nl
06 – 20 03 37 83

Jaap de Jonge is onderwijsadviseur bij Expertis
Share This