033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Pedro De Bruyckere wordt critical friend van Expertis

Pedagogisch handelen in de school

Home » Nieuwsoverzicht » Pedro De Bruyckere wordt critical friend van Expertis

Pedro De Bruyckere wordt critical friend van Expertis

Pedagogisch handelen in de school

Pedagoog en onderzoeker Pedro De Bruyckere gaat vanaf dit voorjaar Expertis Onderwijsadviseurs regelmatig een spiegel voorhouden. Als critical friend van de themagroep Pedagogisch Handelen gaat hij meedenken over hoe scholen kunnen werken aan een sterk pedagogisch klimaat. Dit draagt eraan bij dat Expertis de stevige verbinding tussen de wetenschap en de praktijk blijft maken.

Adviseurs van Expertis maken in hun werk volop gebruik van wetenschappelijk beproefde inzichten. Hiervoor hebben zij regelmatig contact met onderzoekers uit de wetenschappelijke wereld. Voor het thema pedagogisch handelen gaan zij zich nu ook laten inspireren door Pedro De Bruyckere. Als critical friend zal Pedro met adviseurs meedenken, hen uitdagen en hen van relevante, actuele onderzoeksinzichten voorzien.

Over Pedro De Bruyckere

Pedro De Bruyckere is pedagoog en onderzoeker aan de Universiteit van Utrecht en gaf jarenlang les aan de lerarenopleiding in Gent. Sinds maart 2023 is hij directeur van Leerpunt, het Vlaamse, onafhankelijke kenniscentrum voor het onderwijs, dat de brug slaat tussen de wetenschap en de onderwijspraktijk.

Pedro verdiept zich al jaren in de leefwereld van kinderen en jongeren. Hij is bekend geworden door de vele boeken die hij schreef. Zo is hij (mede-)auteur van veelgelezen boeken als Jongens zijn slimmer dan meisjes, Klaskit, De jeugd is tegenwoordig, Juffen zijn toffer dan meesters en Wat we kinderen echt kunnen leren.

Pedagogisch handelen

Onder meer door het contact met Pedro De Bruyckere blijft Expertis zich ontwikkelen op het gebied van het thema ‘pedagogisch handelen’. Samen met scholen werkt Expertis zo aan duurzame onderwijsverbetering op wetenschappelijke basis.

Wouter Siebers is onderwijsadviseur

Pedro De Bruyckere

Meer weten?

Lees meer over hoe Expertis scholen ondersteunt bij het werken aan krachtig pedagogisch handelen en een sterk pedagogisch klimaat

Heb je vragen of wil je met ons sparren? Neem contact op met Wouter Siebers, expert pedagogisch handelen.

Telefoon 06 – 21 14 67 62
E-mail wouter.siebers@expertis.nl

Wouter Siebers is onderwijsadviseur
Share This