033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Terugblik op EDI-week

Home » Nieuwsoverzicht » Terugblik op EDI-week

Amerikaanse auteurs van EDI, John Hollingsworth en Silvia Ybarra, brachten bezoek aan Nederland

Terugblik op EDI-week

Vorige week brachten de Amerikaanse auteurs van het boek ‘Expliciete Directe Instructie’, John Hollingsworth en Silvia Ybarra, een bezoek aan Nederland. We blikken terug op een mooie onderwijsweek. Samen met hun zoon Joe Ybarra en de Nederlandse vertaler en bewerker van het boek Marcel Schmeier bereikten en inspireerden zij deze week honderden leraren en andere onderwijsprofessionals.

De week startte met een mooi gesprek. Tjip de Jong (bekend van onderwijspodcast Tjipcast) ging in gesprek met Marcel Schmeier over de kracht van expliciete directe instructie. Tjip en Marcel namen de lesfasen door, bespraken tal van lesvoorbeelden en behandelden vragen van luisteraars. Luister de podcast hieronder.

Ook werden John Hollingsworth en Silvia Ybarra geïnterviewd door Tjip de Jong. Deze podcast is binnenkort te beluisteren via Tjipcast.

Aansluitend brachten Silvia Ybarra, John Hollingsworth, Joe Ybarra en Marcel Schmeier een bezoek aan de Alan Turingschool. Daar stonden diverse lesbezoeken op het programma. Ook kreeg het team van de Alan Turingschool aansluitend een EDI-masterclass van John Hollingsworth. Op dinsdag werd een bezoek gebracht aan CBS Het Sterrenlicht in Bunschoten. Hiervan maakte Lokale Omroep Spakenburg een nieuwsitem (vanaf 7min55sec).

Op woensdag, tijdens de ‘Dag van de Leraar’, organiseerde Uitgeverij Pica een prachtig onderwijscongres. Tijdens dit congres verzorgden de Amerikaanse auteurs van EDI een masterclass voor ruim 200 leraren. Aansluitend aan de masterclass gaf Marcel Schmeier een voorbeeldles EDI. Ook stond er een masterclass bij de Radboud Universiteit op het programma. Ter afsluiting van de week verzorgden John Hollingsworth, Silvia Ybarra en Joe Ybarra een EDI-masterclass voor het team en de samenwerkingspartners van Expertis Onderwijsadviseurs.

We kijken terug op een mooie onderwijsweek waarin veel leraren en onderwijscollega’s zich hebben laten inspireren door John Hollingsworth, Silvia en Joe Ybarra en Marcel Schmeier!

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en schoolverbetering.

Share This