033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Conferentie Jonge Kind: kennis, inspiratie en handvatten

Home » Nieuwsoverzicht » Conferentie Jonge Kind: kennis, inspiratie en handvatten

Conferentie Jonge Kind: kennis, inspiratie en handvatten

Op 27 september 2023 organiseerde Expertis Onderwijsadviseurs de landelijke conferentie over het onderwijs aan het jonge kind. Ruim 120 professionals kwamen in Apeldoorn bijeen om samen meer te leren over de ononderbroken ontwikkeling van jonge kinderen. Zij beoordeelden de bijeenkomst gemiddeld met een 8.1!

De deelnemers luisterden onder andere naar een keynote van prof. dr. Hans van Luit, die meer vertelde over voorbereidend en beginnend rekenen in groep 1 en 2. Daarna ging dr. Cathy van Tuijl in op de belangrijke vraag: hoe volgen we jonge kinderen, nu er geen kleutertoetsen meer zijn?

Samenvatting

Illustratrice Maaike van Hal maakte een sprekende infographic met een samenvatting van de lezingen van Hans van Luit en Cathy van Tuijl:

  Klik op de afbeelding om de infographic te downloaden (PDF)

  Conferentie Jonge Kind – Ruimte voor rekenen!

  Woensdag 25 september 2024

  Jong kind rekent

  Dit jaar organiseren we opnieuw een conferentie over het jonge kind! Op 25 september 2024 staan thema’s centraal die actueel en relevant zijn voor onderwijsprofessionals die werken met het jonge kind. Dit keer is het thema: ‘Ruimte voor rekenen!’ Kom op woensdag 25 september 2024 naar Apeldoorn en laat je inspireren.

  Bekijk het programma en meld je nu aan voor de Conferentie Jonge Kind: ‘Ruimte voor rekenen!

  Praktisch

  ’s Middags stonden veel praktische workshop op het programma, over boeiende thema’s als ‘het spel van sterke kleuters’, ‘de rol van instructie in groep 1 en 2’, ‘de overgang van groep 2 naar groep 3’, ‘Close Reading voor het jonge kind’ en meer.

  Meer informatie

  Meer lezen over onze dienstverlening rondom het onderwijs aan het jonge kind?

  Kleuters bouwen samen
  Share This