033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Stimulerend en motiverend leerklimaat

thema Pedagogisch handelen

Home » Thema’s » Themapagina Pedagogisch handelen » Stimulerend en motiverend leerklimaat

Stimulerend en motiverend leerklimaat

Het motiveren van leerlingen is een actueel thema. Leraren worstelen met leerlingen die niet opletten, zich niet betrokken tonen en geen huiswerk maken. Motivatie is een complex proces dat voor iedere leerling anders werkt. Motivatie is dan ook lastig te beïnvloeden. Leraren kunnen wel een motiverende leeromgeving creëren, waarbij de nadruk ligt op groeimogelijkheden van leerlingen.

In deze training maakt u kennis met belangrijke motivatietheorieën en krijgt u handvatten om een stimulerende en motiverende leeromgeving te creëren. Bij voorkeur observeert de adviseur van Expertis ook een aantal lessen om een beeld te krijgen van de huidige leeromgeving.

 

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Simone Kessels.

Praktische informatie over dit aanbod

Wat is het: advies en training op maat aan leraren over hoe ze een stimulerend en motiverend leerklimaat kunnen creëren.
Voor wie is het interessant: leraren in het primair onderwijs, intern begeleiders en docenten in het voortgezet onderwijs.
Welk type onderwijs: primair onderwijs en voortgezet onderwijs.
Wat levert het op: betrokken en gemotiveerde leerlingen en leraren die vanuit een professionele houding met zelfkennis en levensvaardigheden model staan voor de leerling.

 

Stel mij gerust uw vraag.

Ik ben Simone Kessels en ik help u graag verder. Bel mij op 06 – 21 55 07 94 of stuur me een e-mail.

 

Simone Kessels is onderwijsadviseur bij Expertis

“Een goede leraar is pedagoog en didacticus, realiseert een positief en stimulerend leerklimaat, is gericht op het leren van leerlingen, vindt kennis en basisvaardigheden belangrijk, reflecteert en kijkt steeds weer hoe het beter kan.”

Brigitta Mathijssen - Adviseur bij Expertis Onderwijsadviseurs

Share This