074 - 85 16 516 info@expertis.nl

Het reguleren van emoties en ontwikkelen van executieve functies

thema Sociaal-pedagogisch handelen

Home » Thema’s » Sociaal pedagogisch handelen » Het reguleren van emoties en ontwikkelen van executieve functies

Het reguleren van emoties en ontwikkelen van executieve functies

Wij kennen ze allemaal wel: leerlingen die moeite hebben om hun emoties te beheersen, die heel snel boos of verdrietig worden en zichzelf niet goed in de hand hebben en als het ware doorslaan. De leerlingen worden door die emoties afgeleid van het leren. Daarnaast zien we ook leerlingen die moeite hebben zich te focussen op wat geleerd moet worden. Zij hebben moeite met het vasthouden of juist verschuiven van aandacht, met het onthouden van informatie tijdens verwerkingsprocessen. Deze zaken verwijzen naar executieve functies. Deze leerlingen kunnen hun emoties slecht hanteren, niet aan een taak beginnen, hebben moeite om hun aandacht te richten op dat wat nu belangrijk is en missen de vaardigheid om dit te reguleren.

Oefenen met de executieve functies

De executieve functies verklaren in hoge mate het schoolsucces. Leraren hebben hier een voorbeeldfunctie maar kunnen ook gericht oefenen met deze vaardigheden. Kortom: alle reden om hier op school mee aan de slag te gaan. Natuurlijk doen leraren hier al veel aan. Adviseurs van Expertis helpen u een stap verder, zorgen dat uw inzichten t.a.v. executieve functies weer up-to-date zijn en werken samen met u aan een doorgaande lijn op de school.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitta Mathijssen of Simone Kessels.

Stel mij gerust je vraag.

Ik ben Brigitta Mathijssen en ik help je graag verder. Bel mij op 06 – 43 35 13 01 of stuur me een email.

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Henk de Vries - Leerkracht VMBO

Professional Leader

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

Kennisbank

You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module.

Share This