033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Inspiratiesessie

Close Reading in het voortgezet onderwijs

Home » Trainingen en bijeenkomsten » Inspiratie en brainstormsessie Close Reading in het VO

Inspiratiesessie

Close Reading in het voortgezet onderwijs

Naar goed teksbegrip… denk je mee?

De leesvaardigheid van Nederlandse 15-jarigen vermindert in vergelijking met andere landen. Leerlingen hebben niet zozeer moeite met informatie opzoeken in een tekst, maar wel met het begrijpen van teksten, verbanden leggen in een tekst en met het reflecteren over de tekst (Pisa 2018). Een zorgelijke ontwikkelijk die we graag helpen keren.

Gratis kennismaking met Close Reading

Close Reading is een verdiepende manier van lezen waarbij de inhoud van een complexe tekst centraal staat. In het basisonderwijs worden goede resultaten behaald met deze werkwijze en vanuit het voortgezet onderwijs ontvangen we steed meer enthousiaste reacties.

Om u kennis te laten maken met Close Reading in het voortgezet onderwijs organiseren we op 30 november 2020 een online inspiratie- en brainstormsessie. Wij inspireren u met de laatste inzichten over begrijpend lezen en geven u een uitgewerkt voorbeeld van een Close Reading les. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden en meer informatie

Stuur een mail naar Marion van der Steen om u aan te melden. In deze flyer vindt u meer informatie over deze bijeenkomst. Wilt u meer weten over Close Reading in het voortgezet onderwijs, neem dan contact met op Marieke van Logchem.

 

 

Datum en tijd

Maandag 30 november 2020
Programma: 15.00 tot 17.00 uur

Locatie

Dit is een online bijeenkomst.

Kosten

Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Als dank voor uw deelname krijgt u van ons het boek Close Reading; werken aan dieper tekstbegrip in het basisonderwijs. Geef u nu op!

 

Download de flyer over deze bijeenkomst.

 

Share This