033 - 46 12 680 info@expertis.nl
Home » Adviseurs » Manon Biemans

Manon Biemans

‘Als je leert, verander je. En als je verandert dan leer je.’

Manon is jarenlang werkzaam geweest binnen het MBO & het HBO als docent en onderwijsadviseur. Met haar achtergrond (pabo, tweedegraads lerarenopleiding Nederlands en master Learning & Innovation) en onderwijservaring heeft zij een helikopterview ontwikkeld. Deze helikopterview maakt dat Manon doortastend samen met de school een richting kan bepalen. Als docent en onderwijsadviseur heeft zij de afgelopen jaren veel studenten en schoolorganisaties gemotiveerd en begeleid.

Wat kan Manon voor u betekenen?

‘Mensen en hun gedragingen binnen een organisatie, als team of als individu inspireren mij, prikkelen mij en maken me nieuwsgierig. Vanuit mijn rol probeer ik voornamelijk het onderwijskundig leiderschap aan te boren bij professionals’, aldus Manon.

Als onderwijsadviseur is Manon iemand die uw proces faciliteert en uw team intrinsiek motiveert, om vanuit deze verbinding samen een richting te bepalen. Het is geen command & control, maar sense & respond. De schoolorganisatie is geen machine, maar een levend organisme. Manon boort zelfsturing, creativiteit en flexibiliteit aan binnen uw team. Zo activeren we het onderwijskundig leiderschap, maar krijgen we ook het eigenaarschap helder zodat zij samen met u een duurzame ontwikkeling kan bewerkstelligen.

Expertises
  • Technisch lezen
  • Gecertificeerd Close Reading-trainer
  • Expliciete Directe Instructie (EDI) primair onderwijs & voortgezet onderwijs
Publicaties

 

Artikelen

Luister hier naar een Podcast over Close Reading in het voortgezet onderwijs door Manon Biemans, in samenwerking met Noordhoff.

Thema’s

Didactisch handelen 
Taal / Leesonderwijs
Voortgezet onderwijs

 

Contact

Manon Biemans MEd.
06 – 82 09 02 41                     
manon.biemans@expertis.nl

Share This