074 - 85 16 516 info@expertis.nl

Vormgeven van taal-leesbeleid

thema Taal / Lezen

Home » Thema’s » Taal en leesonderwijs » Vormgeven van taal-leesbeleid

Vormgeven van taal-leesbeleid

Om het taalniveau van leerlingen te verhogen, is een gedegen en gestructureerde aanpak van belang. Taal beperkt zich niet alleen tot de taallessen, maar is verweven in het hele onderwijs. Daarom is het belangrijk om er ook in brede zin over na te denken. Een eenduidige visie op taal- en leesonderwijs die gedragen wordt door het hele team draagt hieraan bij.

Taal en lezen in de klas

Deze elementen spelen een rol bij het vormgeven van het taal-leesbeleid.

  • Analyse van de huidige werkwijze en resultaten.
  • De visie op taal en lezen en het taal- en leesonderwijs.
  • Een overzicht van de doelen en resultaten die voor de taalontwikkeling worden nagestreefd.
  • Een plan voor het bereiken van de gewenste situatie. Hierbij kan gedacht worden aan het vergroten van leerkrachtvaardigheden, het aansluiten bij de specifieke onderwijsbehoeften van leerlingen, het al dan niet maken van een koppeling van taal en lezen aan andere vakgebieden, relatie met ander beleid, enz.

Goed taalleesonderwijs

We zien het vormgeven van het taal-leesbeleid als een proces dat nooit af is maar altijd weer bijgeschaafd dient te worden. Een taal-leesbeleidsplan is geen doel op zich, maar een middel om het taalleesonderwijs zo goed en rijk mogelijk in te vullen.

Expertis kan u helpen met het vormgeven van het taal-leesbeleid. Het beleid wordt teambreed gedragen en vernieuwingen worden geborgd. U krijgt tools om het ingezette beleid zelf te monitoren.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke van Logchem.

Stel mij gerust je vraag.

Ik ben Marieke van Logchem en ik help je graag verder. Bel mij op 06 – 43 35 13 01 of stuur me een email.

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Henk de Vries - Leerkracht VMBO

Professional Leader

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

Kennisbank

You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module.

Share This