033 - 46 12 680 info@expertis.nl
Home » Projecten » De PLG in het kindcentrum

De PLG in het kindcentrum

Een professionele leergemeenschap (PLG) in het kindcentrum biedt kansen aan leraren en pedagogisch medewerkers om een kwaliteitsslag in de doorgaande lijn van peuters naar kleuters te maken. Een PLG is gericht op met elkaar samenwerken, informatiedelen, een onderwerp onderzoeken en werken aan het verbeteren van de onderwijspraktijk.

In dit artikel bespreekt Marjan van der Maas, senior onderwijsadviseur bij Expertis en jonge kindspecialist samen met oud-collega Margreet Louw haar (praktijk)ervaringen met het werken met een PLG in een kindcentrum. In het artikel leest u meer over het belang van de onderzoekende houding, de onderzoekscyclus en de opbrengsten, waarbij een combinatie van literatuuronderzoek en leren door en van elkaar centraal staan. 

 

Maak kennis met onze dienstverlening
Op onze themapagina Jonge Kind leest u meer over onze dienstverlening op het gebied van het jonge kind. Of het nu gaat om spelbegeleiding, het ontwikkelen van een beredeneerd aanbod, het opzetten van een Integraal Kindcentrum of scholing rondom het werken met diverse VVE-programma’s, u bent hiervoor bij Expertis aan het juiste adres. 

Meer informatie

Auteur: Drs. Marjan van der Maas en Margreet Louw

Jaar van uitgave: 2020

Van der Maas, M. & Louw, M. (2020). De PLG in het kindcentrum. HJK 04/2020.