033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Leergang Close Reading 2021

Home » Trainingen en bijeenkomsten » Leergang Close Reading 2021

Leergang Close Reading 2021

“Hoera, begrijpend lezen!” Hoe vaak hoort u dat in uw klas? Veel leerlingen vinden begrijpend lezen niet leuk. En dat terwijl begrijpend lezen ook wel de belangrijkste vaardigheid voor de 21ste eeuw wordt genoemd. Close reading is een verdiepende manier van begrijpend lezen waarbij de inhoud van een complexe tekst centraal staat. De leerlingen gaan op een actieve manier aan de slag gaan met de tekst. Herlezen, aantekeningen maken, samenvatten, monitoren, samenwerken, redeneren, discussiëren, en reflecteren zijn de belangrijke vaardigheden waar het hier om draait. Close Reading stelt de tekst centraal en maakt van leerlingen actieve lezers. Nu hoort u wel: “Hoera, begrijpend lezen!”

Expertis Onderwijsadviseurs heeft een verdiepende leergang ontwikkeld waarin u meer achtergrondkennis krijgt over alle elementen van Close Reading en handvatten krijgt om Close Reading in te zetten in de school. Ook besteden we aandacht aan hoe u uw team kan ondersteunen bij de invoering van Close Reading.

Inhoud van de bijeenkomsten

De leergang bestaat uit vijf bijeenkomsten van drie uur. Tijdens de bijeenkomsten wordt theorie afgewisseld met voorbeeldlessen en interactieve opdrachten. In de oprdrachten werken we met verschillende soorten teksten. Na afloop van elke bijeenkomst krijgt u een opdracht mee om uit te voeren in uw eigen groep of team. 

Kosten van deze leergang

De kosten voor de hele leergang zijn 990 euro per persoon. Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van het boek ‘Close Reading – Werken aan dieper tekstbegrip in het basisonderwijs.’ Als deelnemer krijg u een exemplaar van dit boek.

Inhoud en opzet bijeenkomsten

De bijeenkomsten worden verzorgd door Expertis taal-leesexperts Marieke van Logchem en Liz Bunte. Lees alle over de inhoud van de bijeenkomsten in de flyer die u hier kunt downloaden.

Schrijf u nu in voor de Leergang Close Reading 2021

5 + 7 =

Datum en tijd

Alle bijeenkomsten vinden plaatsen van 13.30 tot 16.30 uur.

Data in 2021:
Dinsdag 19 januari
Maandag 8 februari
Woensdag 24 maart
Donderdag 22 april
Donderdag 3 juni

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats in het midden van het land op een locatie waar we veilig terecht kunnen m.b.t. de coronamaatregelen. Wanneer een bijeenkomst niet live door kan gaan wegens omstandigheden, zal deze online plaatsvinden.

Meer weten?

Voor vragen of meer informatie kunt u
contact opnemen met Marieke van Logchem of Liz Bunte.

Download de flyer over deze leergang.

Share This