033 - 46 12 680 info@expertis.nl

De pedagogisch beleidsmedewerker als coach in de kinderopvang

thema Jonge kind

Home » Thema’s » Themapagina Jonge Kind » De pedagogisch beleidsmedewerker als coach in de kinderopvang

De pedagogisch beleidsmedewerker als coach in de kinderopvang

Sinds 1 januari 2019 moet elke pedagogisch medewerker in de kinderopvang verplicht coaching ontvangen. Kinderopvangorganisaties moeten daarom pedagogisch coaches in hun organisatie opleiden. Expertis Onderwijsadviseurs heeft een door de branche erkende opleiding ontwikkeld tot pedagogisch coach, voor professionals in de kinderopvang.

 

Training pedagogisch coach kinderopvang

De theoretische achtergrond van het pedagogisch/didactisch handelen en het begeleiden van pedagogisch medewerkers in de dagelijkse praktijk zijn de rode draad in deze training. Door de intensieve koppeling van theorie en praktijk ontwikkelt u competenties waarmee u uw collega’s kan coachen op de werkvloer. U helpt uw collega’s hun pedagogisch en didactisch handelen te verbeteren, in een veilige sfeer. Hierbij is de gelijkwaardigheid tussen u (als coach) en uw collega’s (de pedagogisch medewerkers) leidend.
U wordt gestimuleerd tot het ontwikkelen van persoonlijke groei, (zelf)reflectie op het gebied van coaching en begeleiding van pedagogisch medewerkers. Hier staat zowel de bewustwording bij zowel coach als pedagogisch medewerker voorop. Er worden technieken en werkvormen geoefend en u leert de instrumenten te gebruiken die u later kunt toepassen in de praktijk.

 

Vaardigheden pedagogisch coach

Leren door ervaring is een belangrijk onderdeel van de training. Daarom staan uw eigen leervragen centraal in het leren, het verwerken en het toepassen van de theoretische leerstof rondom coaching en begeleiding. Door in de praktijk te oefenen, maken we de leerstof concreet en toepaspaar. Dit doen we door kennisoverdracht, observaties, analyses en video-interactie. Naast het toepassen van theoretisch leerstof, ontwikkelt u ook vaardigheden als inlevingsvermogen, aanmoedigen, observeren en luisteren.

 

Eisen training pedagogisch coach

De training is voor pedagogisch medewerkers en pedagogisch beleidsmedewerkers in de kinderopvang, die de functie van pedagogisch coach (willen) gaan uitvoeren. Voor deze opleiding is minimaal MBO-4 werk- en denkniveau gevraagd. De scholing wordt op HBO-niveau gegeven.

 

Tijdsinvestering en locaties

De scholing bestaat uit 7 dagdelen. Daarnaast wordt er een tijdsinvestering van ongeveer 28 uur voor praktijkopdrachten en huiswerk gevraagd. Er wordt een portfolio met de praktijkopdrachten aangelegd. De scholing wordt landelijk gegeven en kan op inschrijving in Amersfoort en Hengelo plaatsvinden. De training kan ook op de eigen locatie plaatsvinden.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tinka Hofmeijer of Marjan van der Maas.

Praktische informatie over deze training

Wat is het: een erkende training tot pedagogisch coach in de kinderopvang.
Voor wie is het interessant: pedagogisch medewerkers en pedagogisch beleidsmedewerkers in de kinderopvang.
Welk type onderwijs: voor- en vroegschoolse educatie.
Wat levert het op: betere begeleiding rondom het didactisch en pedagogisch handelen van de medewerkers van uw kinderopvangorganisatie.

Stel mij gerust uw vraag.

Ik ben Tinka Hofmeijer en ik help u graag verder. Bel mij op 06 – 20 59 65 14 of stuur me een e-mail.

 

Share This