074 - 85 16 516 info@expertis.nl

Strategie en visie: A3 compact-beleidsplan

thema Kwaliteitzorg en schoolontwikkeling

Home » Thema’s » Kwaliteitszorg en schoolontwikkeling » Strategie en visie: A3 compact-beleidsplan

Strategie en visie: A3 compact-beleidsplan

Het strategisch beleidsplan, schoolplan of koersdocument geeft richting aan het werk van iedereen in de school. Om te zorgen dat iedereen wil bijdragen aan de gemeenschappelijke doelen in dit plan, is het belangrijk dat iedereen zich eigenaar weet van de gemaakte afspraken. Door het gezamenlijk ontwikkelde Identiteitsbewijs als basis voor het schoolplan te gebruiken en door zoveel mogelijk medewerkers actief te laten bijdragen aan de ontwikkeling van het schoolplan, lukt dat.

Van werkconferenties tot A3 compact-beleidsplan

Actieve betrokkenheid kan door een beperkt aantal gerichte werkconferenties, waaraan alle deelnemers bijdragen door coöperatieve werkvormen. In de eerste werkconferentie wordt het ID ontwikkeld. In de tweede werkconferentie gaat het om de vraag wat in de cultuur moet veranderen om de beloftes aan ouders en leerlingen waar te kunnen maken en relevante externe ontwikkelingen. Werkconferentie drie gaat over te bereiken doelen en te ondernemen acties.
Wil het schoolplan een levend en richtinggevend document zijn, dan is compactheid een vereiste. De resultaten van de werkconferentie leggen we vast in een A3 compact-beleidsplan; een schoolplan op A3-formaat.

Basis voor duurzame schoolontwikkeling

Het A3-compact beleidsplan, waarin het Identiteitsbewijs integraal is opgenomen, vormt op deze wijze de basis voor duurzame schoolontwikkeling. Het wordt door teams en secties vertaald in een A3 compact-beleidsplan op team- en sectieniveau. Zo zorgt u ervoor dat op alle niveaus binnen uw school vanuit dezelfde motivatie, aan dezelfde doelen wordt gewerkt. In Continuous Improvement spreken we dan van alignement; aansluiting tussen alle niveaus.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjanne Bouma of Brigitta Mathijssen.

Stel mij gerust je vraag.

Ik ben Marjanne Bouma en ik help je graag verder. Bel mij op 06 – 54 75 59 31 of stuur me een email.

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Henk de Vries - Leerkracht VMBO

Professional Leader

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

Kennisbank

You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module.

Share This