033 - 46 12 680 info@expertis.nl
Home » Adviseurs » Xander Damen

Xander Damen

“Kinderen het onderwijs geven dat ze verdienen!”

Xander is een enthousiaste, inspirerende en bevlogen onderwijsadviseur. Hij heeft in het verleden gewerkt als leraar, bouwcoördinator, adjunct-directeur en directeur in het basisonderwijs. Naast de opleidingen tot middenmanager en schoolleider is Xander altijd een onderwijskundig leider geweest. Alles wat in een school gebeurt, moet bijdragen aan het beste onderwijs aan de kinderen. Xander gelooft in plezier hebben in leren en ontwikkelen. Als wij willen dat leerlingen nieuwsgierig worden, begint dat met een nieuwsgierige houding van onszelf.

‘Waarom doen we de dingen die we doen?’, is wat Xander betreft de centrale vraag van alles wat we doen in het onderwijs. Wat is de visie achter onze werkwijze? Wat is ons beoogde resultaat? Xander gelooft in de kracht van het kritisch durven kijken naar het eigen handelen. Door doelgericht te werken blijven scholen op koers en kan achteraf goed bekeken worden of de inzet het gewenste resultaat heeft opgeleverd.

Wat kan Xander voor u betekenen?

Xander is adviseur op gebied van didactisch handelen, EDI en kwaliteitszorg. Door zijn vermogen om de hulpvraag helder te krijgen, helpt Xander de uitdaging van een school inzichtelijk te maken. Teams worden geïnspireerd en komen in beweging en gezamenlijk komt hij met een school tot een duurzame onderwijsverbetering. Xander heeft het vermogen om wetenschappelijke inzichten te vertalen naar de praktijk en levend te maken in een schoolteam. Door te werken vanuit een gedragen visie, te werken met je hart, les te geven op een manier waarvan we weten dat het werkt en altijd kritisch en onderzoekend te blijven, zorgen we voor onderwijs dat kinderen verdienen.

Expertises
  • Goed lesgeven (klassenmanagement, EDI, differentiëren)
  • Kwaliteitszorg
  • Visietrajecten
  • Data-analyse
Share This