033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Coaching

thema voortgezet onderwijs

Coaching

Coaching is een effectieve manier om uw (didactische) vaardigheden verder te ontwikkelen.  Geschikt voor ervaren docenten die hun functioneren op onderdelen willen versterken of weer plezier in hun werk willen krijgen. Coaching is ook voor startende leraren die willen werken aan de basisvaardigheden van hun lesgeven en willen reflecteren op hun nieuwe rol.

Individuele coaching gericht op didactisch handelen

Lesgeven is topsport. Denk aan klassenmanagement, instructie geven, werken aan een goede werksfeer, het structureren van de les, activeren van leerlingen, rekening houden met verschillen, etc. Soms is het prettig om gedurende een bepaalde periode een beroep te kunnen doen op een externe coach. Met individuele coaching van Expertis werkt u als docent aan uw ontwikkeling en vaardigheden. De coaching start met een uitgebreide intake waar u samen met uw coach uw ontwikkelvraag verkent.

Na deze intake vindt er een aantal lesbezoeken met aansluitend een nagesprek plaats. In het nagesprek reflecteert u op uw eigen gedrag en ontvangt u feedback naar aanleiding van het leraargedrag dat geobserveerd is. De coaching is gericht op het versterken van gedrag dat effectief is en (door)groeien waar kansen liggen.

 

Beeldcoaching

Soms is beeldcoaching een passende vorm van begeleiding. Bij beeldcoaching wordt gebruik gemaakt van videobeelden. Daardoor is het een krachtige en praktische manier van coachen, waarmee u persoonlijke vaardigheden op het gebied van interactie, klassenmanagement en didactiek versterkt en ontwikkelt. Door samen de videobeelden terug te kijken en te bespreken, reflecteert de docent op zijn eigen gedrag en handelen. Vanuit de kwaliteiten van de docent wordt gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Simone Kessels.

Praktische informatie over deze dienstverlening

Wat is het: resultaatgerichte begeleiding om uw vaardigheden verder te ontwikkelen. 
Voor wie is het interessant: docenten voortgezet onderwijs.  
Welk type onderwijs: voortgezet onderwijs.
Wat levert het op: bewuster en effectiever lesgeven. 

Stel mij gerust uw vraag.

Ik ben Simone Kessels en ik help u graag verder. Bel mij op 06 – 21 55 07 94 of stuur me een e-mail.

 

Share This