033 - 46 12 680 info@expertis.nl
Home » Nieuwsoverzicht » Winnaar Onderwijsboek van het Jaar

Winnaars Onderwijsboek van het Jaar

Goud en zilver voor lees- en EDI-expert
Het boek Technisch lezen in een doorlopende lijn van leesexpert Marita Eskes is uitgeroepen tot Onderwijsboek van het Jaar 2020. Het boek Bordwerk en aantekeningen van Marcel Schmeier, EDI-expert, sleepte de tweede plaats in de wacht.

De prijs is in het leven geroepen door de Landelijke Beroepsgroep Begeleiders Onderwijs (LBBO). Ieder jaar kiezen LBBO-begeleiders welk onderwijsboek het meeste van waarde is geweest voor het onderwijs.

Compleet en praktisch handboek

Het boek Technisch lezen in een doorlopende lijn wordt met recht een handboek genoemd. Niet eerder verscheen in ons land zo’n compleet en praktisch handboek over technisch lezen. Marita Eskes neemt je mee in de complete leerlijn van groep 1/2 tot en met groep 8.

Dr. Kees Vernooy, die het voorwoord heeft geschreven, zegt hierover:
‘Dit boek, met veel kijkjes in de praktijk, speelt een belangrijke rol bij het op orde brengen van het technisch lezen. Eskes verstrekt veel tips op zowel leesinhoudelijk als didactisch gebied, en rondom de leesmotivatie. Het is nodig dat dit boek zijn weg naar de opleidingen vindt’.

Slow teaching

In het boek Bordwerk en aantekeningen beschrijft Marcel het begrip ‘slow teaching’ waarbij bordwerk zorgvuldig wordt opgebouwd en geordend, leerlingen aantekeningen maken en de leerstof stapsgewijs en grondig wordt onderwezen én geleerd.

Meer informatie

Lees meer over Technisch lezen in een doorlopende lijn van Marita Eskes.
Lees meer over Bordwerk en aantekeningen van Marcel Schmeier.
Beide boeken zijn uitgegeven door Uitgeverij Pica.

Marcel Schmeier Marita Eskes
Share This