033 - 46 12 680 info@expertis.nl
Home » Nieuwsoverzicht » NIEUW: Praktijkboek Lesson Study voor het primair onderwijs

NIEUW: Praktijkboek Lesson Study voor het primair onderwijs

Lesgeven is een complex proces. Er komt veel bij kijken om je les goed af te stemmen op alle leerlingen in je groep en ervoor te zorgen dat alle leerlingen leren. Maar als dat lukt, is dat wel wat je als leerkracht de meeste voldoening geeft.

Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Lesson Study een effectieve professionaliseringsaanpak is en leraren helpt om hun onderwijs te versterken. De Lesson Study aanpak leidt niet alleen tot betere lessen, maar ook is er vaak sprake van een verbeterde samenwerking en een professionele dialoog.

Dat inspireerde Ina Cijvat en Marianne Espeldoorn, beiden werkzaam als senior onderwijsadviseur bij Expertis, tot het schrijven van Lesson Study – Kijken naar leerlingen. Dit praktijkgerichte boek is een mooie introductie op wat Lesson Study precies is en welke uitgangspunten eraan ten grondslag liggen. Het boek geeft – naast theorie – ook concreet weer hoe je de Lesson Study-cyclus in het primair onderwijs stap voor stap doorloopt en hoe je dit in de school kunt toepassen, geïllustreerd aan de hand van veel voorbeelden uit de praktijk.

Over de auteurs 

Ina en Marianne zijn allebei gecertificeerd procesbegeleider voor Lesson Study en kunnen u meer informatie hierover geven. Lees meer over Lesson Study op onze thema pagina over dit onderwerp.

U kunt ook contact opnemen met Ina Cijvat voor meer informatie en de mogelijkheden om ook op uw school Lesson Study te introduceren.

 

Stel ons gerust uw vraag.

Wij zijn Ina Cijvat en Marianne Espeldoorn en we helpen u graag verder.

 

Share This