033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Save the date - 27 september 2023

Home » Trainingen en bijeenkomsten » Save the date: 27 september 2023 – de conferentie Jonge Kind

Woensdag 27 september 2023 | Save the date

‘Wat speelt er?’ Een ononderbroken ontwikkeling

Dé conferentie Jonge Kind van 2023

Op 27 september 2023 organiseert Expertis Onderwijsadviseurs hét event voor onderwijs aan het Jonge Kind van 2023. Een live conferentie met het thema ‘Wat speelt er?’ Een ononderbroken ontwikkeling. Meld je snel aan via het inschrijfformulier hieronder!

In de vroege kinderjaren wordt het fundament voor de verdere ontwikkeling en de schoolloopbaan gelegd. Scholen signaleren bij de entree van kleuters vaak grote verschillen tussen leerlingen. Hoe zorg je voor passend onderwijs aan het jonge kind en zorg je spelenderwijs voor een ononderbroken ontwikkeling bij álle kleuters? En wat ‘speelt’ er in de wetenschap op het gebied van onderwijs aan het Jonge Kind? Tijdens de conferentie ‘Wat speelt er – Een ononderbroken ontwikkeling’ word je middels twee lezingen, uitgebreide workshops naar keuze en meer moois bijgepraat over wat ertoe doet op het gebied van het Jonge Kind. 

Voor wie

Leraren onderbouw, intern begeleiders, schoolleiders.

Datum en tijd

Woensdag 27 september 2023 van 09:30 – 16:00 uur.

Locatie

Van der Valk Hotel Apeldoorn
Landgoedlaan 26
7325 AW Apeldoorn

Kosten

€ 279,- per persoon

“‘Hét evenement voor onderwijs aan het Jonge Kind van 2023”

Wat kun je verwachten? 

Het volledige programma volgt in januari 2023, maar we kunnen wel alvast een tipje van de sluier oplichten! Zo staan er onder andere twee inspirerende lezingen door Dr. Cathy van Tuijl en Prof. Dr. Hans van Luit op het programma. Dr. Cathy van Tuyl werkt intensief samen met Expertis Onderwijsadviseurs om wetenschappelijke inzichten over de omgevingsinvloeden op de ontwikkeling van jonge kinderen door te geven. Zij zal ingaan op het observeren en volgen van jonge kinderen nu de kleutertoetsen zijn vervallen. Prof. Dr. Hans van Luit is gepromoveerd op rekenproblemen in het speciaal onderwijs. Prof. Dr. Van Luit zal ingaan op het belang van een goede rekenontwikkeling in groep 1-2, en hoe dit zorgt voor betere rekenaars in de midden- en bovenbouw.

Aansluitend staan er verschillende workshops op het programma. Via deze workshops ga je zelf aan de slag gaat met de wetenschappelijke inzichten rondom een ononderbroken ontwikkeling voor het Jonge Kind. We sluiten binnen de groepen 1 en 2 graag aan bij het spelende kind. Hoe geef je vorm aan een doelgericht aanbod vanuit een combinatie van instructie en spelend leren? En hoe zorg je voor een goede balans tussen formeel en informeel leren? Hoe borg je een doorgaande lijn van groep 2 naar 3?

Het belooft een inspirerende en leerzame dag te worden! Het volledige programma’s inclusief workshoprondes maken we in januari 2023 bekend. Meld je nu alvast aan via het formulier hieronder, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Professional leader Cathy van Tuijl

Dr. Cathy van Tuyl

Prof. Dr. Hans van Luit

Inschrijven voor 'Wat speelt er? Een ononderbroken ontwikkeling' - 27 september 2023

Overig

Algemene voorwaarden

15 + 11 =

Share This