074 - 85 16 516 info@expertis.nl

Spelbegeleiding

thema VVE en Jonge kind

Home » Thema’s » VVE / Jonge kind » Spelbegeleiding

Spelbegeleiding

Hoe is de kwaliteit van spel in uw organisatie? Zet spel op de kaart en neem uw eigen organisatie onder de loep! Een rijke speelleeromgeving is essentieel voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Spel op de kaart laat in 1 oogopslag zien waar het om draait bij spelen en is daarom goed te gebruiken om de spelbegeleiding te screenen voor de eigen organisatie. Met de kaart wordt er voor het jonge kind een rijke speelleeromgeving gecreëerd, zodat het zich al spelend kan ontwikkelen.

Kwaliteit spel kind

Met de kwaliteitskaart krijgen professionals meer kennis over spel en meer inzicht om de spelkwaliteit van jonge kinderen te verbeteren. Ter aanvulling zijn er verschillende verdiepingskaarten beschikbaar, waar u zelf actief mee aan de slag kan in de onderbouw.

Hoe begeleid je spel?

De kijkkaarten, actiekaarten, denkkaarten en inspiratiekaarten zetten aan tot het nadenken over het eigen handelen, dagen de professional uit tot verdiepende spelactiviteiten en lokken inhoudelijke discussies over spel uit. Door op deze wijze het gesprek met elkaar aan te gaan en hierbij ook de verdiepende informatie op de achterkant van de kaart te gebruiken, kunnen uw collega’s en u samen een goed onderbouwde visie op spel vormen en hiermee de nodige actiepunten voor hun eigen organisatie bepalen.

Meer lezen

Download hier de kwaliteitskaart Spel
De kwaliteitskaart Spel is ook te downloaden via de website: www.HJK.nl of www.versterkhjk.nl
Lees ook het artikel ‘Zet spel op de kaart’ – uit HJK april 2018

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tinka Hofmeijer.

Stel mij gerust je vraag.

Ik ben Tinka Hofmeijer en ik help je graag verder. Bel mij op 06 – 20 59 65 14 of stuur me een email.

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Henk de Vries - Leerkracht VMBO

Professional Leader

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

Kennisbank

You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module.

Share This