033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Coaching

thema voortgezet onderwijs

Coaching 

Coaching is een effectieve manier om aan je ontwikkeling te werken. Geschikt voor ervaren docenten die hun functioneren op onderdelen willen versterken of weer plezier in hun werk willen krijgen, voor startende leraren die willen werken aan de basisvaardigheden van hun lesgeven en voor team- en schoolleiders die hun leidinggevende bekwaamheden willen versterken.

Individuele coaching gericht op didactisch handelen

Lesgeven is topsport. Denk aan klassenmanagement, werken aan een goede werksfeer, het structureren van de les, activeren van leerlingen, rekening houden met verschillen, etc. Soms is het prettig om gedurende een bepaalde periode een beroep te kunnen doen op een externe coach. Met individuele coaching van Expertis werkt u als docent aan de hand van uw eigen leervragen aan uw ontwikkeling en vaardigheden.

 

Coaching startende docenten

Een goede start, dat gun je elke startende docent. Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat goede begeleiding ervoor zorgt dat startende docenten eerder effectief lesgeven. Expertis heeft op basis van wetenschappelijke inzichten ten aanzien van de begeleiding van startende docenten en op basis van veel praktijkervaring, een uitgekiend en doordacht begeleidingsprogramma voor startende docenten ontwikkeld. Er zijn verschillende mogelijkheden:

– Expertis ontwikkelt samen met u voor uw school of de scholen van uw bestuur een begeleidingsprogramma voor startende docenten. U verzorgt zelf de begeleiding.

– Expertis coacht in afstemming met de teamleiders de startende docenten op uw school.

– De startende docenten binnen uw school of scholengroep nemen deel aan het Expertis-netwerk voor startende leraren.

 

Beeldcoaching

Soms is beeldcoaching een passende vorm van begeleiding. Bij beeldcoaching wordt gebruik gemaakt van videobeelden. Daardoor is het een krachtige en praktische manier van coachen, waarmee u persoonlijke vaardigheden op het gebied van interactie, klassenmanagement en didactiek versterkt en ontwikkelt. Door samen de videobeelden terug te kijken en te bespreken, reflecteert de docent op zijn eigen gedrag en handelen. Vanuit de kwaliteiten van de docent wordt gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

 

Coaching teamleiders en schoolleiders

Reflectie op het eigen gedrag en de gevolgen vormen de basis voor gedragsverandering. Het doel van coaching is te komen tot ander, meer effectief gedrag. Voor zowel bestuurders, teamleiders, schoolleiders een krachtige manier om te werken aan effectiever leiderschapsgedrag.

Expertis verzorgt ook trainingen om interne coaches op te leiden.

 

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Simone Kessels.

Stel mij gerust uw vraag.

Ik ben Simone Kessels en ik help u graag verder. Bel mij op 06 – 21 55 07 94 of stuur me een e-mail.

 

“Met oog voor mensen werken aan goed onderwijs”.

Simone Kessels - Onderwijsadviseur bij Expertis

Share This