033 - 46 12 680 info@expertis.nl

Expliciete Directe Instructie in de rekenles

Webinar

Home » Thema’s » Themapagina rekenen en wiskunde » Webinar – EDI in de rekenles

Webinar 

Expliciete Directe Instructie in de rekenles

De laatste jaren is er een sterke stroming in het onderwijs ontstaan die pleit voor een effectieve rekendidactiek, zoals stapsgewijze instructie, vaste oplossingsprocedures met uitgewerkte voorbeelden en expliciete directe instructie (EDI) met veel oefenen en feedback. In dit webinar leert u een krachtige rekeninstructie ontwerpen volgens de principes van EDI en effectief rekenonderwijs.

Om leerlingen goed te leren rekenen is het belangrijk dat er een heldere leerlijn is die moeilijkere leerstof bouwt op makkelijkere leerstof. Op deze wijze kan eerder onderwezen leerstof gericht worden onderhouden en geautomatiseerd en heeft de instructie van nieuwe leerdoelen een stevig fundament. Een goede rekenles heeft een duidelijk lesdoel, zodat u hierbij expliciete instructie kunt ontwerpen en tijdens de les kunt controleren of uw leerlingen het lesdoel beheersen.

Bij het aanleren van nieuwe leerstof is het belangrijk om een voorbeeld uit te werken op het bord en de leerlingen te laten meeschrijven en de oplossingsprocedure te laten verwoorden. Door het stellen van veel vragen over het uitgewerkte voorbeeld, denken de leerlingen na over de door u gegeven instructie en onthouden daardoor de uitleg beter.

In dit webinar krijgt u voorbeelden van expliciete instructie te zien uit de dagelijkse lespraktijk van Nederlandse basisscholen. Ook leert u om zelf een instructie te ontwerpen bij een lesdoel van een rekenles.

Doel van het webinar:

  • U kunt een heldere instructie ontwerpen bij het lesdoel van een rekenles.

Het webinar wordt verzorgd door Marcel Schmeier, adviseur didactisch handelen bij Expertis Onderwijsadviseurs en educatief auteur bij Uitgeverij Pica. Marcel is auteur van de bestsellers EDI 2.0: tips en technieken voor een goede les en Effectief rekenonderwijs op de basisschool.

Datum en tijd

Do 28 januari 2021, 15.30 -16.30 uur
VOL! Aanmelden is niet meer mogelijk.

Locatie

Het webinar vindt online plaats. Na uw inschrijving ontvangt u informatie hoe u het webinar bij kunt wonen.

Kosten

De kosten voor het bijwonen van het webinar zijn:

  • €50,- per persoon

Meer weten?

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Schmeier.

Share This