033 - 46 12 680 info@expertis.nl

KIJK!

thema Jonge kind

KIJK!

Hoe volg ik de ontwikkeling van jonge kinderen? En hoe begeleid ik jonge kinderen in hun ontwikkeling? Hoe geef ik de gegevens op een overzichtelijke wijze door aan mijn collega?  Met KIJK! volgt en registreert u de ontwikkeling van jonge kinderen.

Voor het volgen van de ontwikkeling van jonge kinderen is een observatie- en registratie instrument essentieel. Het in beeld brengen van de ontwikkeling is de eerste stap naar een doelgericht beredeneerd aanbod. U krijgt meer kennis van de ontwikkeling van jonge kinderen, wordt bekwamer in het observeren en het helpt u bij het maken van beredeneerde keuzes in uw aanbod, gericht op het stimuleren van de ontwikkeling.

KIJK!

KIJK! is een veel gebruikt, digitaal instrument waarmee u de ontwikkeling van jonge kinderen volgt. KIJK! is een werkwijze die leraren en pedagogisch medewerkers ondersteunt bij het observeren, registreren en stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen tussen 0 en 7 jaar.

Binnen KIJK! observeert u de basiskenmerken, betrokkenheid en aanwezigheid van factoren die een risico kunnen vormen voor de ontwikkeling. Daarnaast kijkt u naar de ontwikkeling van de sociaal emotionele ontwikkeling, taal, rekenen en motoriek. KIJK! biedt u handvatten voor een beredeneerd aanbod, zowel op individueel- als groepsniveau binnen uw groep. De gegevens verwerkt u digitaal in de Webbased-versie van KIJK!

Modules

Expertis Onderwijsadviseurs biedt drie KIJK! trainingen aan:

Meer informatie?

Bent u benieuwd of KIJK! iets voor uw locatie of school is? Of werkt u al met KIJK! en heeft u verdiepende vragen? Neem (vrijblijvend) contact op met een van onze gecertificeerde KIJK! trainers Ruth Heuvelman en Tinka Hofmeijer.

Stel mij gerust uw vraag.

Ik ben Ruth Heuvelman en ik help u graag verder. Bel mij op 06 – 82 39 38 96 of stuur me een e-mail.

 

Share This