074 - 85 16 516 info@expertis.nl

Veilig en stimulerend leerklimaat

thema Sociaal-pedagogisch handelen

Home » Thema’s » Sociaal pedagogisch handelen » Veilig en stimulerend leerklimaat

Veilig en stimulerend leerklimaat

Het onderwijs heeft een kwalificerende, socialiserende en persoonsvormende functie. Daarom worden van leraren en pedagogisch medewerkers, naast didactische vaardigheden ook sociaal-pedagogische vaardigheden verwacht. Deze vaardigheden beïnvloeden direct de leeromgeving van leerlingen en hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Voor leraren en pedagogisch medewerkers betekent dit dat zij naast het werken aan een goede relatie, in staat moeten zijn structuur en duidelijkheid te bieden. Ook moeten zij mogelijkheden bieden voor de ontwikkeling van levensvaardigheden zoals kennis van jezelf en empathie voor een ander.

Sociaal emotioneel leren

In een veilig, stimulerend en motiverend leerklimaat voelen leerlingen zich prettig en komen tot leren. Dit vraagt van leraren en pedagogisch medewerkers dat ze in staat zijn op een effectieve manier te werken aan sociaal emotioneel leren, effectieve feedback geven vanuit de juiste houding, dat zij de groep managen en zich bewust zijn van het belang en de invloed van de executieve functies van zichzelf en de leerlingen. Adviseurs van Expertis werken samen met het team aan hun vaardigheden en het vergroten van kennis op dit gebied.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitta Mathijssen of Simone Kessels.

Stel mij gerust je vraag.

Ik ben Brigitta Mathijssen en ik help je graag verder. Bel mij op 06 – 43 35 13 01 of stuur me een email.

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Henk de Vries - Leerkracht VMBO

Professional Leader

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

Kennisbank

You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module.

Share This