074 - 85 16 516 info@expertis.nl

Sociale veiligheid

thema Sociaal-pedagogisch handelen

Home » Thema’s » Sociaal pedagogisch handelen » Sociale veiligheid

Sociale veiligheid

Sinds augustus 2015 zijn scholen verplicht te zorgen voor de sociale veiligheid van leerlingen op de school. Incidenten zoals, buitensluiten, intimidatie, pesten, diefstal en agressie moeten worden voorkomen. Dat kan door op tijd te signaleren en hier gericht tegen op te treden.

Veiligheidsbeleid op school

Van scholen en voorscholen wordt verwacht dat zij een actief beleid voeren gericht op de veiligheid van leerlingen. Iedere school moet een coördinator hebben die het veiligheidsbeleid coördineert en optreedt als aanspreekpunt en de veiligheidsbeleving van leerlingen moet jaarlijks gemonitord worden. Het veiligheidsbeleid dient ook in te spelen op het bevorderen van vaardigheden voor een respectvolle omgang.
Op veel scholen en voorscholen ontbreekt een duidelijke visie op sociale veiligheid. Het opstellen van een beleidsplan ‘sociale veiligheid’ is stap 1, maar hoe geeft u eensgezind uitvoering aan het plan? Hoe zorgt u ervoor dat u goede resultaten behaalt? Adviseurs van Expertis werken graag met u samen en adviseren u hierover. Zodat u met recht kan zeggen: op onze school leren leerlingen in een sociaal veilige omgeving.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitta Mathijssen of Simone Kessels.

Stel mij gerust je vraag.

Ik ben Brigitta Mathijssen en ik help je graag verder. Bel mij op 06 – 43 35 13 01 of stuur me een email.

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Henk de Vries - Leerkracht VMBO

Professional Leader

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

Kennisbank

You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module.

Share This