074 - 85 16 516 info@expertis.nl

Motiveren van leerlingen

thema Sociaal-pedagogisch handelen

Home » Thema’s » Sociaal pedagogisch handelen » Motiveren van leerlingen

Motiveren van leerlingen

Het motiveren van leerlingen is een actueel thema. Leraren en pedagogisch medewerkers worstelen met leerlingen die niet opletten, zich niet betrokken tonen en (vooral in het VO) geen huiswerk maken. Motivatie is een complex proces dat voor iedere leerling anders werkt. Motivatie is dan ook lastig te beïnvloeden. Leraren en pedagogisch medewerkers kunnen wel een motiverende leeromgeving creëren, waarbij de nadruk ligt op groeimogelijkheden van leerlingen.

In de training van Expertis maakt u kennis met belangrijke motivatietheorieën en krijgt u handvatten om een motiverende leeromgeving te creëren. Idealiter observeert de adviseur van Expertis ook een aantal lessen om een beeld te krijgen van de huidige leeromgeving.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitta Mathijssen of Simone Kessels.

Stel mij gerust je vraag.

Ik ben Brigitta Mathijssen en ik help je graag verder. Bel mij op 06 – 43 35 13 01 of stuur me een email.

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Henk de Vries - Leerkracht VMBO

Professional Leader

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

Kennisbank

You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module.

Share This