074 - 85 16 516 info@expertis.nl

Managen van de groep

thema Sociaal-pedagogisch handelen

Home » Thema’s » Sociaal pedagogisch handelen » Managen van de groep

Managen van de groep

Leerlingen en dus ook groepen brengen een eigen dynamiek mee. Van leraren en pedagogisch medewerkers wordt verwacht dat zij ‘de regisseur’ zijn in de groep, dat ze grip hebben op de groep. In sommige groepen moet hard gewerkt worden om een verbinding te leggen tussen groepen leerlingen. Dat vraagt om een juiste balans tussen ziel en zakelijkheid. Aan de ene kant meebewegen met de leerlingen en werken aan een goede relatie en aan de andere kant ook grenzen kunnen stellen. Beiden zijn belangrijk voor een veilige en stimulerende leeromgeving.
In de trainingen van Expertis verdiept u uw kennis over groepsprocessen en reflecteert u op uw eigen sociaal- pedagogisch handelen en ontvangt u relevante achtergrondinformatie en praktische handvatten.

Expertis biedt ook coaching aan voor leraren die hun klassenmanagement verder willen ontwikkelen.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitta Mathijssen of Simone Kessels.

Stel mij gerust je vraag.

Ik ben Brigitta Mathijssen en ik help je graag verder. Bel mij op 06 – 43 35 13 01 of stuur me een email.

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Henk de Vries - Leerkracht VMBO

Professional Leader

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

Kennisbank

You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module.

Share This