074 - 85 16 516 info@expertis.nl

Werken met leerlijnen rekenen

thema Rekenen / wiskunde

Home » Thema’s » Reken-wiskundeonderwijs » Werken met leerlijnen rekenen

Werken met leerlijnen rekenen

Durft u de rekenmethode los te laten, als dit tijdelijk nodig is? Dit vraagt kennis van de leerlijnen van rekenen. Wat moeten de leerlingen wanneer beheersen? Welke (didactische) keuzes maakt u op basis waarvan?

Rekenmethode loslaten

Soms sluit de rekenmethode die u gebruikt niet precies aan bij het leerproces van de klas. Zo moeten de leerlingen volgens de methode bijvoorbeeld oefenen met optellen over het honderdtal, terwijl een deel van hen nog moeite heeft met het rijgend optellen over het tiental. Gaat u verder met de lessen uit de methode of kiest u ervoor om de rekenmethode tijdelijk los te laten en gaat u aan de slag met het oefenen van de sprong over het tiental?

Rekenleerlijnen

De rekenspecialisten van Expertis kennen de rekenleerlijnen door en door. Samen met uw team (groepsgewijs en individueel) kijken wij hoe uw klas of school ervoor staat ten opzichte van deze leerlijnen. Wat zijn de uitdagingen? Zijn er verschillen tussen resultaten op de methodentoetsen en de resultaten van het LOVS?
Daarnaast maken we de vertaalslag van de leerlijnen rekenen naar de daadwerkelijke lesdoelen in de klas.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Espeldoorn of Ina Cijvat.

Stel mij gerust je vraag.

Ik ben Marianne Espeldoorn en ik help je graag verder. Bel mij op 06 – 54 38 42 55 of stuur me een email.

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Henk de Vries - Leerkracht VMBO

Professional Leader

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

Kennisbank

You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module.

Share This