074 - 85 16 516 info@expertis.nl

Sterke rekenaars

thema Rekenen / wiskunde

Home » Thema’s » Reken-wiskundeonderwijs » Sterke rekenaars

Sterke rekenaars

Op elke school zitten sterke rekenaars, leerlingen die goed zijn in rekenen. Dit kunnen leerlingen zijn die altijd als eerste klaar zijn, maar ook rekenaars die een stuk langzamer werken. Leerlingen die rekenen-wiskunde het allerleukste vak vinden, maar ook leerlingen die het saai vinden. Gemiddeld zijn 15 – 20% van de leerlingen sterke leerlingen die niet voldoende uitgedaagd worden vanuit het aanbod van de reguliere methode.

Sterke en zwakke rekenaars

In Nederland zorgen we goed voor de zwakste rekenaars. Uit internationaal vergelijkend onderzoek blijkt echter dat zowel voor lezen als de exacte vakken, het percentage leerlingen dat het hoogste niveau haalt, jaarlijks lager wordt. Daarnaast weten we uit onderzoek dat sterke leerlingen, die afkomstig zijn uit sociaal zwakkere milieus of achterstandsgroepen, lang niet altijd (h)erkend en voldoende uitgedaagd worden.

Sterke rekenaars uitdagen

Het aanbieden van zinvolle activiteiten aan sterke leerlingen, heeft een positieve invloed op de rest van de klas. Het onderwijs wordt voor alle leerlingen uitdagender. Maar hoe gaat u om met al die verschillen in uw les? Hoe geeft u differentiatie vorm? Speciaal voor deze vragen ontwikkelden de adviseurs van Expertis een handelingswijzer. Daarnaast kunnen onze adviseurs een trainingen op maat verzorgen over bijvoorbeeld differentiatie, omgaan met verschillen, sterke en zwakke rekenaars.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ina Cijvat, Marianne Espeldoorn, Marcel Schmeier of Harmen Veldhuis.

Stel mij gerust je vraag.

Ik ben Ina Cijvat en ik help je graag verder. Bel mij op 06 – 49 35 56 93 of stuur me een email.

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Henk de Vries - Leerkracht VMBO

Professional Leader

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

Kennisbank

You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module.

Share This