074 - 85 16 516 info@expertis.nl

Continu verbeteren basisonderwijs

thema Kwaliteitszorg en schoolontwikkeling

Home » Thema’s » Kwaliteitszorg en schoolontwikkeling » Continu verbeteren basisonderwijs

Continu verbeteren basisonderwijs

Een collectieve ambitie, eigenaarschap bij leerlingen, leraren en schooldirectie; wie droomt daar niet van? Duurzame schoolontwikkeling betekent dat blijvend ontwikkelen deel is van de schoolcultuur. Samen gaan voor vooruitgang, vanuit dezelfde visie.

Hoe richt u uw school zo in dat dat ‘leren leren’ en samen continu verbeteren op alle niveaus vanzelfsprekend is? Verbeteren is een proces dat nooit stopt, maar ook een proces dat je kunt leren. Het vraagt competenties op het terrein van leidinggeven, samenwerken en motiveren, maar ook om kennis van werkwijzen, technieken en instrumenten die het proces van verbeteren ondersteunen. Een school in ontwikkeling werkt op alle niveaus voortdurend volgens de cyclus Plan-Do-Study-Act.

Implementatie duurzame ontwikkeling

Wij adviseren u over de implementatie van dit proces, u hebt hierbij zelf de regie in handen. Kernwoorden zijn eigenaarschap, gedeeld leiderschap en verbinding. Daarbij hanteren wij het zogenaamde Lotusmodel. Dit model stelt leerlingen in staat eigenaar te worden van hun eigen leerproces. Het lotusdiagram is te vertalen naar ieder niveau in de school.

Aanpak continu verbeteren

  • Opstellen verbeterplan in samenhang met schoolplan.
  • Werken vanuit een professionele leergemeenschap.
  • Procesbegeleiding en ondersteuning in de school en in de klas.

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze leergangen kunt u contact opnemen met Marjanne Bouma.

Stel mij gerust je vraag.

Ik ben Marjanne Bouma en ik help je graag verder. Bel mij op 06 – 54 75 59 31 of stuur me een email.

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Henk de Vries - Leerkracht VMBO

Professional Leader

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

Kennisbank

You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module.

Share This