074 - 85 16 516 info@expertis.nl

Sterke leerlingen

thema Pedagogisch-didactisch handelen

Home » Thema’s » Didactisch handelen » Sterke leerlingen

Sterke leerlingen

Het zou op elke basisschool vanzelfsprekend moeten zijn dat de onderwijsbehoeftes van sterke leerlingen structurele aandacht krijgt binnen de reguliere lessen. Deze leerlingen hebben vaak niet voldoende aan de verrijkingsopdrachten die bij de methoden horen. U bent misschien geneigd om deze leerlingen extra materialen aan te bieden, zonder u af te vragen wat het precieze doel van deze materialen is. Of ze in plusklassen onder te brengen, terwijl leraren het lastig vinden om met deze leerlingen om te gaan tijdens reguliere lessen in de klas.

Het aanbieden van zinvolle activiteiten aan sterke leerlingen is goed voor iedereen in de klas. Het onderwijs wordt zo uitdagender voor alle leerlingen.

Het hele team is verantwoordelijk

Sterke leerlingen zijn, net als zwakkere leerlingen, de verantwoordelijkheid van het hele team. Daarom is het van belang dat interventies op zowel school- als groepsniveau georganiseerd worden.

Wilt u de nieuwste inzichten horen over passend onderwijs aan sterke leerlingen, over differentiëren in de reguliere lessen, over het opzetten van schoolbeleid en over het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid van leerlingen? Wilt u hier meteen praktisch mee aan de slag? Wij kunnen dit in overleg op maat invullen voor uw school of bestuur.

Downloads

Download hier de kwaliteitskaart ‘Op weg naar meer excellente lezers‘.
Download hier de publicatie ‘Op weg naar meer excellente lezers‘.
Download hier de handelingswijzer voor sterke rekenaars.

Meer lezen?

Adviseurs van Expertis delen hun kennis door regelmatig te publiceren in toonaangevende onderwijstijdschriften. Lees ook het artikel ‘Rekensterke kleuters uitdagen’ gepubliceerd in HJK februari 2018 en geschreven door de Expertis- onderwijsadviseurs Ina Cijvat en Marianne Espeldoorn.

Meer informatie?
Geïnteresseerd in onze werkwijze? Neem dan contact op met Elleke Snippe of Ina Cijvat.

Stel mij gerust je vraag.

Ik ben Elleke Snippe en ik help je graag verder. Bel mij op 06 – 16 61 42 83 of stuur me een email.

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Henk de Vries - Leerkracht VMBO

Professional Leader

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

Kennisbank

You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module.

Share This