Partners van Expertis

Expertis Onderwijsadviseurs werkt graag samen met vaste partners. Wij staan altijd open voor nieuwe samenwerkingsvormen en voor verfrissende initiatieven.

Uitgeverij Pica

 

 

 

 

Uitgeverij Pica verzorgt toegankelijke boeken én slimme hulpmiddelen voor het onderwijs, waaronder veelgeprezen titels over gedrag, professionaliseren en oplossingsgericht werken. Uitgeverij Pica werkt vaak samen met organisaties op het gebied van onderwijs, zorg en welzijn.

Edux Onderwijspartners

edux-logo

Expertis werkt samen op het gebied van Expliciete Directe Instructie (EDI) met Edux Onderwijspartners. Onze adviseur Marcel Schmeier, auteur van het boek Expliciete Directe Instructie, heeft adviseurs van Edux opgeleid. Edux is daarmee een gecertificeerd partner.

Buro Bruis

bruis

Buro Bruis biedt, met aandacht voor de mens, het proces en het product onderwijsvernieuwing op maat. Producten van Buro Bruis zijn o.a. de IGDI app, een app met lestips voor leerkrachten, en Planb², een instrument dat de administratieve last m.b.t. het werken met groepsoverzichten en groepsplannen sterk reduceert. De leerkracht houdt meer tijd over voor de kinderen en het geven van goed onderwijs. Samen met Buro Bruis organiseren wij jaarlijks het Nationaal Congres Directe Instructie.

Universiteit Twente

 

 

 

 

 

 

High tech, human touch. Dat is de Universiteit Twente. 3.300 wetenschappers en professionals zorgen samen voor baanbrekend onderzoek, relevante innovatie en inspirerend onderwijs voor meer dan 9.000 studenten.

De ondernemende universiteit stimuleert studentondernemerschap, organiseert tal van activiteiten voor het voortgezet onderwijs en is partner in Kennispark Twente.

Eduseries

 

 

 

Eduseries ontwikkelt blended scholing voor leraren en geeft advies over blended onderwijsontwerp aan educatieve organisaties. ‘Blended’ wil zeggen: online scholing in combinatie met fysieke studiebijeenkomsten. Eduseries en Expertis ontwikkelden samen een blended cursus voor nieuwe leraren op scholen waar al wordt gewerkt met Expliciete Directe Instructie (EDI).

Stichting LEAN 2.0

 

 

 

 

 

Stichting LEAN 2.0 is een open platform met informatie en praktische hulp voor iedereen. Stichting LEAN 2.0 maakt dat u mensen kunt ontmoeten die de LEAN-weg bewandelden: praktijkmensen uit andere bedrijven; sensei’s (leraren) die u kunnen helpen en onderzoekers die zich bezig houden met veranderingstrajecten.

Saxion

 

 

 

 

Met vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn en bijna 24.000 studenten is Saxion een van de grootste hogescholen in Nederland.

Saxion biedt zeer uiteenlopende opleidingen en een groot aantal bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaa

Saxion Lectoraat Identiteitsmarketing

 

 

 

 

Identiteitsmarketing is een bedrijfskundige filosofie die als uitgangspunt hanteert dat het primaire bestaansrecht van een organisatie bepaald wordt door haar betekenis voor de maatschappij.

Expertis werkt graag samen met lector Kaj Morel om scholen te helpen hun identiteit en betekenis te formuleren.

  • Een korte inleiding vindt u op YouTube.
  • De lectorale rede vindt u in vijf delen op YouTube.

Impro Kids

http://www.improkids.nl/

 

 

 

Improvisatietoneel is een leuke vorm van theater. De lessen worden gegeven door Vera Feijer. Zij bundelt in dit werk haar jarenlange ervaring in kinderwerk en onderwijs een acteursopleiding en veel ervaring met improvisatietheater. Het is mogelijk Improkids lessen te laten verzorgen bij u op school. Gedurende een periode van 4-6 weken werkt Vera Feijer op maat met groepen van maximaal 15 leerlingen aan thema’s die spelen binnen deze specifieke groep.
Download hier de flyer ‘Improvisatietoneel‘.

Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen

 

 

 

Samen met de scholen realiseert Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen IJsselgroep/Expertis continuïteit in de educatieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren, die door ernstige en/of langdurige ziekte aangewezen zijn op ‘onderwijs op maat’.

Zo wordt bereikt dat deze leerlingen groeien naar een zo zelfstandig mogelijk functioneren in de maatschappij.