< Terug naar het overzicht

Blog: Implementeren van Close Reading en teamleren kunnen samen gaan: Op ‘t Hof laat het zien!

In dit blog laten we Margreet van Iterson aan het woord over de meerwaarde van Close Reading.

Blog: Implementeren van Close Reading en teamleren kunnen samen gaan: Op ‘t Hof laat het zien!

Expertis Onderwijsadviseurs is op een groot aantal scholen bezig met de invoering van Close Reading. Op basisschool Op ’t Hof in Tricht ronden ze nu het eerste jaar Close Reading af en zowel de leerkrachten als de directeur zijn erg enthousiast over het traject.In dit blog laten we Margreet van Iterson, directeur van basisschool Op ‘t Hof in Tricht, aan het woord over de meerwaarde van Close Reading.

De aanleiding voor het traject Close Reading

De resultaten voor begrijpend lezen waren al enkele jaren minder hoog dan verwacht mag worden bij de populatie leerlingen. De school heeft de afgelopen jaren een aantal maatregelen genomen om de resultaten te verbeteren: meer aandacht voor de strategieën, meer tijd voor lezen, groepsdoorbrekend werken met de teksten van Nieuwsbegrip zodat er goed aangesloten kon worden op het niveau van de leerling. Dit zorgde niet voor het gewenste effect.
Via artikelen van Kees Vernooy en Expertis Onderwijsadviseurs is de school op het spoor gekomen van Close reading en de werkwijze sprak direct aan. Tijdens de kennismakings-bijeenkomst was het team direct enthousiast en zijn ze gestart met het traject Close Reading.

Lees verder…


Download

Marieke van Logchem

Leren leren / Pedagogisch-didactisch handelen / Taal / lezen /

06 - 433 51 318

Meer informatie