Cindy Smienk

Na het behalen van de Master Special Educational Needs en tijdens mijn werkzaamheden in het onderwijs, heb ik ervaring opgedaan in het trainen en coachen van schoolteams. O.a. in het didactisch handelen, implementeren van digitale methodieken, het begeleiden van startende leerkrachten, instructie- en met name differentiatievaardigheden. Door mijn werkzaamheden als trainer en coach bij de Universiteit Twente ben ik in staat een mooie koppeling te maken tussen praktijk en theorie.

Mijn kwaliteiten liggen in het trainen, coachen en begeleiden vanuit een oplossingsgerichte en vooral praktische visie. Bewust, beredeneerd en betekenisvol zijn daarbij mijn uitgangspunten.

Kortom: zoekt u coaching in de nieuwste onderwijstheorieën, met de praktijk op de voorgrond? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Specialisaties

  • Didactisch handelen
  • Differentiatie
  • De datateam methode
  • Rekenen – Wiskunde
  • Goed lesgeven met Expliciete Directe Instructie (EDI)

Een nieuwe rekenmethode kiezen en implementeren

Wist je dat het moment waarop je het eerste boek pakt uit een zichtzending van een nieuwe rekenmethode heel bepalend kan zijn voor de keuze die je maakt? Dat je op basis daarvan een methode kunt kiezen waar je zo’n 8 jaar mee moet werken? Heel belangrijk dus om goed na te denken voor je een zichtzending aanvraagt.

Het kiezen van een nieuwe rekenmethode kan een kans zijn om je rekenonderwijs te verbeteren. Daarvoor is het belangrijk om van tevoren bewust stil te staan bij vragen als:

  • Wat wordt er binnen onze school onder goed rekenonderwijs verstaan?
  • Hoe willen we lesgeven, welke leerkrachtvaardigheden vinden we belangrijk?

De antwoorden kunnen gebruikt worden om gericht te kijken naar de verschillende methoden en een keuze te maken die bij de school past.
Een goede implementatie zorgt er daarna voor dat een nieuwe methode ook werkelijk bijdraagt aan goed rekenonderwijs, niet alleen in het eerste jaar maar ook in de jaren daarna.

Downloads

Meer info?

Wilt u meer info? Dan kunt u contact opnemen met:

Ina Cijvat
E: ina.cijvat@expertis.nl
M: 06-49 355 693 of

Marianne Espeldoorn
E: marianne.espeldoorn@expertis.nl
M: 06-54 384 255