KWINK

KWINK

Op school aan de slag met sociaal-emotioneel leren? KWINK kan hierbij helpen

KWINK, een online methode voor sociaal-emotioneel leren (SEL), inclusief burgerschap en mediawijsheid kan u hierbij helpen. De methode is bedoeld voor groep 1 tot en met 8 van het primair onderwijs en biedt een doordacht SEL-programma, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Het programma is praktisch, leuk en altijd actueel. KWINK sluit goed aan bij de principes van PBS (Positive Behaviour Support).
Een methode die zich richt op preventie, bijvoorbeeld van pesten, en de kracht van een veilige groep.

Waarom Kwink?

  • Voorkomt verstorend gedrag en pesten
  • Kent een groepsbrede, preventieve aanpak
  • Verhoogt de leeropbrengsten
  • Sluit aan bij passend onderwijs
  • Werkt handelingsgericht
  • Heeft als basis het directe instructie-model
  • Is leuk en actueel!

Implementatie

Wilt u op uw school de nieuwe methode KWINK implementeren onder begeleiding van deskundige onderwijsadviseurs? Expertis Onderwijsadviseurs heeft gecertificeerde KWINK-coaches om de methode op goede wijze te implementeren en begeleiding te bieden aan leerkrachten.
In een aantal team bijeenkomsten gaan we aan de slag met KWINK & sociaal emotioneel leren (uitleg van de KWINK-les, wat is sociaal emotioneel leren, de vijf SEL-competenties) en KWINK & groepsvorming (KWINK door het jaar heen, implementatietips).

KWINK: wetenschappelijk onderbouwd

Dr. Kees van Overveld is inhoudelijk adviseur van Kwintessens. Hij bundelde zijn ervaring en kennis én bewezen wetenschappelijke inzichten in het boek ‘Groepsplan Gedrag, planmatig werken aan passend onderwijs’. Dit is de basis geweest voor de methode ‘KWINK’.
Daarnaast blijkt uit  het internationaal onderzoek van CASEL (www.casel.org) dat een sterk ingevuld programma voor sociaal-emotioneel leren (SEL) in combinatie met goed klassenmanagement, ook tot hogere scores leidt voor taal, lezen en rekenen.

Proefabonnement

KWINK uitproberen op school? Vraag een proefabonnement aan!

Meer weten?

Brigitta of Tinka vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

 

Brigitta Mathijssen

Duurzame schoolontwikkeling / Lerende organisatie / Pedagogisch-didactisch handelen /

06 - 433 51 301

Meer informatie

Tinka Hofmeijer

Leren leren / Pedagogisch-didactisch handelen / Het jonge kind /

06 - 20 59 65 14

Meer informatie