Kwaliteitskaart Spel

Kwaliteitskaart Spel

Het netwerk Versterk het jonge kind heeft een kwaliteitskaart Spel ontwikkeld. De kwaliteitskaart Spel geeft in één oogopslag weer waar het om draait bij spel en spelen.

Meer aandacht voor spel en spelontwikkeling

Spel en spelontwikkeling voor peuters en kleuters is een veelbesproken onderwerp. Rijk spel is essentieel voor de ontwikkeling van jonge kinderen, dat weet elke professional die werkt met jonge kinderen.

Het netwerk ‘Spel & Spelontwikkeling VHJK’ heeft speciaal voor kindercentra en basisonderwijs een kwaliteitskaart Spel ontwikkeld. Het is onze missie dat er voor het jonge kind een rijke speel-leeromgeving gecreëerd wordt, zodat het jonge kind zich al spelend kan ontwikkelen. Alle adviseurs hebben een passie voor het jonge kind en veel ervaring met en kennis van het invoeren van ontwikkelingstrajecten, waaronder het spel bij peuters en kleuters. Spel op de kaart geeft in één oogopslag weer waar het om draait bij spelen en is goed te gebruiken om de spelbegeleiding te screenen voor de eigen organisatie.

De initiatiefgroep komt geregeld bij elkaar om de kwaliteitskaart Spel verder door te ontwikkelen. Mocht u (nieuwe) ideeën nog willen inbrengen, heeft u vragen of wilt u uw eigen spel onder de loep nemen met een Jonge Kind adviseur? Neem dan gerust contact op!

Klik op de kaart voor een grotere weergave

 

Over de initiatiefgroep

De initiatiefgroep bestaat uit vijf Jonge Kind adviseurs:

Heleen VersteegenSardesh.versteegen@sardes.nl
Anneke Elenbaas-van OmmenPersonal Developmentinfo@personaldevelopment.nu
Inge van BruggeOnderwijsAdviesi.vanbrugge@onderwijsadvies.nl
Stien MeerkerkDriestar onderwijsadviesc.meerkerk-vanhoudt@driestar-educatief.nl
Tinka HofmeijerExpertis Onderwijsadviseurstinka.hofmeijer@expertis.nl

Congres Spel in zicht

Tinka Hofmeijer van Expertis Onderwijsadviseurs is een van de initiatiefnemers van Spel op de kaart.Op 11 april geeft zij tijdens het congres Spel in zicht samen met Anneke Elenbaas-van Ommen de workshop Zet spel op de kaart.
Netwerkleden Heleen Versteegen, Inge van Brugge en Stien Meerkerk-van Houdt zijn tijdens het congres ook van de partij. Zij zullen de stand beheren en met deelnemers in gesprek gaan over de verschillende  mogelijkheden van Spel op de kaart.

Aanvullend hierop verscheen in het tijdschrift HJK van april 2018 het artikel van Tinka en Anneke Zet spel op de kaart’

Download

Kwaliteit

Hoe is de kwaliteit van spel in uw organisatie? Zet spel op de kaart en neem samen met onze adviseur Tinka Hofmeijer uw eigen organisatie onder de loep!

Tinka Hofmeijer

Leren leren / Pedagogisch-didactisch handelen / Het jonge kind /

06 - 20 59 65 14

Meer informatie