< Terug naar het overzicht

Schatkist Editie 3 – Netwerkbijeenkomst voor gebruikers

Schatkist Editie 3 – Netwerkbijeenkomst voor gebruikers

22 september 2017
13.00 - 16.15 uur | Hengelo


Ook in 2017 verzorgt Expertis Onderwijsadviseurs weer een Schatkist netwerkbijeenkomst voor gebruikers en startende gebruikers. Dit jaar wordt het netwerk speciaal georganiseerd voor gebruikers van de laatste editie: Editie 3.

Programma

  • Inleiding, stand van zaken en FAQ
  • Uitwisseling ervaringen
  • Laatste nieuws: materialen, software
  • Tips en advies: hoe het nieuwe schooljaar te starten?
  • Vragen
  • Uitwisseling: waar is nog behoefte aan

Het netwerk wordt begeleid door specialisten van Expertis Onderwijsadviseurs, in samenwerking met uitgeverij Zwijsen. Er is aanbod voor de beginnende en de meer ervaren leerkracht met de methode Schatkist.

Schatkist Editie 3: een nieuwe versie

Schatkist, de meest gebruikte kleutermethode voor groep 1 en 2, is vernieuwd. Bij de ontwikkeling van de nieuwe versie is rekening gehouden met de laatste wetenschappelijke inzichten, maatschappelijke veranderingen en ervaringen van leerkrachten.

Schatkist staat voor leuk en interactief spelen, leren en ontdekken. Met de gerichte spelactiviteiten van Schatkist, ontwikkelen kleuters een onderzoekende en ontdekkende houding, ieder kind op zijn eigen wijze. Als leerkracht werkt u met Schatkist doelgericht aan de brede ontwikkeling van kleuters. Maar Schatkist laat kleuters vooral ook nog kleuter zijn.

In Schatkist komen alle ontwikkelingsgebieden en alle tussendoelen spelenderwijs aan bod: taal, rekenen, sociaal emotionele ontwikkeling, motoriek, kunstzinnige vorming, wereldoriëntatie en wetenschap & technologie. Met Schatkist voldoet u aan alle doelen van het SLO.

Schatkist werkt met drie herkenbare differentiatie-niveaus en biedt een uitgebreid softwarepakket. In Digiregie kunt u uw lessen plannen, observaties invoeren en resultaten registreren. U krijgt adviezen die u helpen uw leerlingen op maat te begeleiden. De Leerkrachtassistent is digibordsoftware die u niet alleen optimale ondersteuning biedt bij het lesgeven, óók de kinderen kunnen er mee werken. De software is ook geschikt voor tablets.

Schatkist maakt gebruik van storytelling; elk anker start met een filmpje van Pompom, het vriendje van alle kleuters in de klas. Pompom gaat regelmatig logeren bij oma. Daar beleeft hij avonturen met zijn nichtje Loeloe en de buurjongen Tim. De kinderen worden in elk anker uitgedaagd om een probleem van Pompom en zijn vrienden te onderzoeken en samen een creatieve oplossing te bedenken.
In elk anker krijgt u tips om bij de kleuters een begin te maken met het ontwikkelen van 21st century skills. Bijvoorbeeld door het stimuleren van de vaardigheid probleemoplossend denken en creativiteit of de vaardigheid om samen te werken.

Voor meer informatie zie: www.schatkist.nl 

Wat zeggen startende gebruikers over de vernieuwde Schatkist?

Volgens Heleen Dekker, juf van groep 2 van kindcentrum Oranje-Nassau in Papendrecht, biedt Schatkist Editie 3 een nieuwe kijk op het kleuter-onderwijs. “De methode is veel meer gericht op wat er van de kinderen van nu wordt gevraagd. Er zitten bijvoorbeeld veel coöperatieve werkvormen in de methode. Met die 21e-eeuwse vaardigheden zijn de kinderen nu volop bezig. Ze leren samenwerken en overleggen met elkaar. Dat moeten ze van jongs af aan leren. Het is mooi dat dit wordt aangeboden in Schatkist.”

Een methode in het kleuteronderwijs, Yvonne Schreuder van OBS De Touwladder in Kaatsheuvel vond het overbodig. Maar sinds ze met Schatkist Editie 3 werkt, ziet ze de voordelen ervan.
In Schatkist zit alles wat je van een kleutermethode mag verwachten. Het aanbod sluit echt aan bij de beleving van kinderen en de methode is compleet, je hebt alles bij de hand. De activiteiten en doelen worden
allemaal voor je gepland en het kost je minder voorbereidingstijd, omdat je niet hoeft te zoeken naar bepaalde thema’s en de daarbij passende activiteiten en materialen. Je hebt ook de ruimte om je eigen activiteiten te doen. Kortom, ik vind Schatkist kindvriendelijk, compleet én leuk. Ik ben er echt blij mee.”

Wilt u nog meer ervaringen horen en ook zelf ervaringen delen? Kom dan samen met uw collega’s naar Schatkist Editie 3 Netwerkbijeenkomst op 23 juni 2017!

Voor wie 

Leerkrachten die met Schatkist Editie 3 werken of gaan werken.

Datum & tijd

Datum: vrijdag 22 september 2017
Tijd: 13.00 uur – 16.15 uur

Locatie

Expertis Onderwijsadviseurs
Prins Bernhardplantsoen 204
7551 HT  Hengelo

Prijs

De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 75,- per deelnemer, inclusief werkmateriaal en lunch.

Inschrijven

Inschrijven voor deze Schatkist Editie 3 Netwerkbijeenkomst kan middels onderstaand inschrijfformulier.

Download

Download hier de flyer Schatkist Editie 3 Netwerkbijeenkomst voor gebruikers

Meer weten?

Wilt u meer informatie, dan kunt u hiervoor contact opnemen met:
Tinka Hofmeijer – Schatkist Editie 3-trainer
E: tinka.hofmeijer@expertis.nl 
M: 06-205 96 514

 

Aanmelden evenement
Bezig met versturen