< Terug naar het overzicht

Lezingen van onze adviseurs tijdens ResearchED

Lezingen van onze adviseurs tijdens ResearchED

21 januari 2017
Amsterdam


Over ResearchED

Op 21 januari 2017 vindt ResearchED Amsterdam voor de tweede keer plaats in Nederland. Wereldwijd is ResearchED al meerdere malen georganiseerd door Tom Bennett, o.a. in Londen en New York. Het doel van ResearchED is om de kloof tussen onderwijsonderzoek en de onderwijspraktijk kleiner te maken.

Expertis en ResearchED

Vanuit Expertis zijn er verschillende adviseurs als spreker aanwezig bij dit evenement.

Zo zal dr. Kees Vernooy, een autoriteit op leesgebied, ingaan op Close Reading. Close Reading is een aanpak waarbij uit onderzoek blijkt dat het zorgt voor dieper tekstbegrip waarbij interactie over de tekst, intensief (herhaald) lezen en een kritische blik centraal staan (Fisher & Frey, 2012).

Marcel Schmeier, onderwijsadviseur en schrijver van het boek ‘Expliciete Directe Instructie (EDI) en adviseur bij Expertis zal ingaan op Directe Instructie, dat uit onderwijsonderzoek naar voren komt als een effectieve instructieaanpak om de basisvaardigheden te onderwijzen. Marcel zal ingaan op verschillende onderwijsmythen en vernieuwingsdromen, waarbij wordt geëindigd met een praktijkvoorbeeld van meester Max.

Marita Eskes, adviseur op het gebied van taal/lezen zal ingaan op het belang van een goede basis op het gebied van geletterdheid. Elk kind kan technisch leren lezen, toch verlaat nog steeds zo’n 25% van de basisschoolleerlingen de basisschool met een leesachterstand. Aandacht voor preventie zal centraal staan tijdens de workshop.

Meer info

Voor meer info overResearchED 2017 en alle lezingen, klik hier.

Kijk voor alle informatie over researchED en aankomende evenementen op researchED.org.uk.

Tickets en meer informatie over ResearchED Amsterdam en de verschillende workshops: http://researched.eu/.