< Terug naar het overzicht

Opleiding: De pedagogische beleidsmedewerker én coach in de kinderopvang

Opleiding: De pedagogische beleidsmedewerker én coach in de kinderopvang

24 mei 2019
13.00 - 16.30 uur | Hengelo


“Je gaat het pas zien als je het door hebt!”

Vanaf 1 januari 2019 ontvangen alle pedagogisch medewerkers in de kinderopvang volgens de wet IKK verplicht coaching. Kinderopvangorganisaties moeten daarom pedagogische coaches in hun organisatie opleiden. Expertis Onderwijsadviseurs heeft een door de branche erkende scholing voor professionals in de kinderopvang ontwikkeld, die opleidt tot pedagogisch beleidsmedewerker en coach in de kinderopvang.
Zie https://www.fcb.nl/sites/default/files/lijst_pbmc.pd

Inhoud

Theoretische achtergronden rondom pedagogiek 0-13 jaar, coaching pedagogisch/didactisch handelen en het begeleiden van de pedagogisch medewerkers in de dagelijkse praktijk vormt de rode draad in het scholingsaanbod. Door intensieve koppeling van theorie en praktijk ontwikkelt de deelnemer competenties waarmee hij/zij het pedagogisch beleid kan omzetten naar praktisch handelen en de collega’s kan coachen op de werkvloer. De deelnemers worden gemotiveerd en gestimuleerd om de kwaliteit van het pedagogisch en didactisch handelen van de pedagogisch medewerkers te helpen verbeteren in een veilige sfeer. De deelnemers worden gestimuleerd tot het ontwikkelen van competenties voor persoonlijke groei, (zelf)reflectie op het gebied van visie, coaching en begeleiding van pedagogisch medewerkers waarbij bewustwording bij zowel beleidsmedewerker/coach als pedagogisch medewerker voorop staat. Hiervoor worden er technieken en werkvormen ingeoefend en leren de deelnemers diverse instrumenten te gebruiken die toegepast kunnen worden in de dagelijkse praktijk van pedagogisch beleidsmedewerker/coach.
Naast aandacht voor de basis inhoud speelt ervaringsleren een belangrijke rol bij de opbouw van de scholing. Er wordt gewerkt met vragen uit de eigen beroepspraktijk. De persoonlijke leervragen uit deze beroepspraktijk van de deelnemers staan centraal in het leren, het verwerken en het toepassen van de theoretische leerstof rondom beleid, coaching en begeleiding. Door middel van oefeningen in de dagelijkse praktijk van de deelnemer wordt de leerstof concreet toepasbaar gemaakt. Dit gebeurt door middel van kennisoverdracht, observaties, analyses en video-interactie. Naast het toepassen van theoretisch leerstof rondom pedagogiek en coaching zal de deelnemer vaardigheden tot inlevingsvermogen, aanmoediging observeren en luisteren ontwikkelen.

Doelgroep

Pedagogisch medewerkers en pedagogisch beleidsmedewerkers in de kinderopvang, die de functie van pedagogisch beleidsmedewerker/coach (willen) gaan uitvoeren. Voor deze opleiding is minimaal MBO4 werk- en denkniveau gevraagd. De scholing wordt op HBO-niveau gegeven.

Tijdsinvestering

De scholing bestaat uit 7 bijeenkomsten. Daarnaast wordt er een tijdsinvestering van ongeveer 56 uur voor praktijkopdrachten en zelfstudie gevraagd. De deelnemers zullen tijdens het scholingstraject een portfolio met praktijkopdrachten opbouwen en aan het eind van de scholing hun leeropbrengsten presenteren.

Kosten

De kosten voor deze scholing zijn € 1350,- per deelnemer, bij een minimale groepsgrootte van 12 personen.

Data & tijden

  1. vrijdag 24 mei 2019
  2. vrijdag 28 juni 2019
  3. vrijdag 30 augustus 2019
  4. vrijdag 20 september 2019
  5. vrijdag 11 oktober 2019
  6. vrijdag 15 november 2019
  7. vrijdag 13 december 2019

De scholing is telkens op de vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur (startdatum 24 mei 2019).

Locatie

De scholing vindt plaats bij:
Expertis Onderwijsadviseurs
Prins Bernhardplantsoen 204
7551 HT Hengelo

Ook kan de scholing in company op de eigen locatie worden gegeven bij genoeg deelname. Neemt u hiervoor contact op met Tinka Hofmeijer.

Inschrijven

Inschrijven kan d.m.v. het onderstaand inschrijfformulier.

Meer info

Wilt u meer info, dan kunt contact opnemen met Tinka Hofmeijer

 

Aanmelden evenement
Bezig met versturen