< Terug naar het overzicht

Landelijke conferentie Lesson Study

Landelijke conferentie Lesson Study

10 mei 2016
12.30 - 18.00 uur | Amsterdam


Expertis Onderwijsadviseurs wil u graag attenderen op de eerste landelijke Lesson Study conferentie.

Wat is Lesson Study?

Lesson Study is een nieuwe methode, een cyclische werkwijze om (vak)lessen te ontwerpen die afgestemd zijn op het leren van leerlingen in een bepaalde klas of groep. Docententeams gaan er zelf mee aan de slag. Het is een effectieve benadering voor onderwijsprofessionalisering die in Nederland snel aan populariteit wint.
Expertis zal deze vorm van dienstverlening ook gaan opnemen in haar aanbod.
Meer informatie over Lesson Study

De conferentie

Op dinsdag 10 mei 2016 is de eerste landelijke Lesson Study conferentie van 12.30 tot 18.00 uur aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).
Tijdens deze inspirerende bijeenkomst wordt u in één middag bijgepraat over Lesson Study in de Nederlandse onderwijspraktijk en vergroot u uw (vak)didactische bekwaamheid. U gaat zelf aan de slag in praktische workshops en u krijgt na afloop het gloednieuwe boek Lesson Study: een praktische gids voor het onderwijs mee naar huis! Eén van de keynotes wordt verzorgd door dr. Pete Dudley van de Universiteit Leicester, die Lesson Study in het Verenigd Koninkrijk heeft geïntroduceerd en inmiddels met meer dan 60 scholen in de regio Londen werkt.
De conferentie wordt georganiseerd door Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim, Universiteit Twente, Universiteit Utrecht en de VU; de vijf instellingen die Lesson Study trajecten in scholen begeleiden en/of onderzoek doen naar de effectiviteit van deze methode.

Voor wie?

De conferentie is bedoeld voor deelnemers met èn zonder ervaring met Lesson Study: docenten, sectieleiders en schoolleiders in het primair, voortgezet en hoger onderwijs. Afhankelijk van uw kennisniveau kunt u kiezen voor kennismakings- of expertworkshops.

Datum, tijd & locatie

Datumdinsdag 10 mei 2016
Tijd12.30 – 18.00 uur
LocatieVrije Universiteit Amsterdam (VU)

VUMeer info & inschrijven

Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven.