< Terug naar het overzicht

Inleiding Expliciete Directe Instructie – Eduseries

Inleiding Expliciete Directe Instructie – Eduseries

16 november 2016
Inschrijven voor 1 oktober 2016


­

Maak kennis met de kern van Expliciete Directe Instructie (EDI) en verdiep uw kennis over het geven van goede instructie en het stimuleren van actieve betrokkenheid van leerlingen bij de inhoud van de lessen. Via een combinatietraining waarbij u zowel online scholing krijgt, als een studiebijeenkomst, oefent u met verschillende technieken, zoals het beurtenbakje en wisbordjes. De online scholing bestaat uit het doornemen van de theorie aan de hand van EduTalks van Marcel Schmeier en opdrachten, die u eventueel met uw collega kunt uitvoeren. De inleiding EDI biedt niet alleen kennisoverdracht, maar is ook een vaardigheidstraining.

Planning

De EduSerie ‘Inleiding EDI’ bestaat uit een digitale training aan de hand van EduTalks van Marcel Schmeier. Bij deze video’s horen ook opdrachten. Dit gedeelte voert u, samen met uw collega óf individueel, uit op een moment dat het u schikt.
Daarnaast leert u tijdens een bijeenkomst van een middag de fijne kneepjes van Explicite Directe Instructie en oefent u met de verschillende technieken. De bijeenkomst van de EduSerie ‘Inleiding EDI’ vindt plaats bij Expertis in Amersfoort op woensdag 16 november 2016 van 14.00 tot 17.00 uur, en wordt gegeven door Tony van Dalen. De groep bestaat uit maximaal 20 deelnemers, waardoor interactie en persoonlijke aandacht gewaarborgd zijn.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor leerkrachten uit het (speciaal) basisonderwijs die kennis willen maken met EDI en er ook daadwerkelijk mee aan de slag willen om het uit te proberen. Het is ook een instroomcursus voor nieuwe leerkrachten op scholen waar EDI al is ingevoerd. De cursus is met name interessant om samen met een collega aan deel te nemen. Aan deze cursus kunnen ook ib’ers, leraren, besturen en post-hbo docenten deelnemen.
Wij raden aan om de cursus samen met een collega te volgen zodat u samen kunt reflecteren op het geleerde.

EDI-breed

Inhoud van de EduSerie

 • EduTalk 1 (online):
  Inleiding – EDI in notendop.
 • EduTalk 2 (online):
  Het formuleren van een goed lesdoel.
 • EduTalk 3 (online):
  Het geven van effectieve instructie – vorm en inhoud.
 • Opdrachten bij de EduTalks. U plant de uitvoering zelf in.
 • Bijeenkomst: woensdag 16 november 2016: van 14.00-17.00 uur bij Expertis Onderwijsadviseurs in Amersfoort
 • Aangeraden: Studieboek Expliciete Directe Instructie. Tips en technieken voor een goede les.

Kosten

Deelname aan de EduSerie kost € 225,- inclusief btw.
Na afloop van de EduSerie ontvangt u een certificaat van deelname.

Registerleraar

Certificering bij Registerleraar wordt aangevraagd.

Informatieflyer

Download hier de informatieflyer.

Inschrijven

Inschrijven moet voor 1 oktober 2016 en kan via Eduseries