< Terug naar het overzicht

Blog: “Ik kijk, ik zie, … ik leer.” Ervaringen met Lesson Study in het basisonderwijs

Duurzame schoolontwikkeling / Pedagogisch-didactisch handelen /

Blog: “Ik kijk, ik zie, … ik leer.” Ervaringen met Lesson Study in het basisonderwijs

Het blog over Lesson Study in het basisonderwijs van Marianne Espeldoorn is deze week gepubliceerd op de website van Didactief-online.

Lesson study is een krachtige professionaliseringsaanpak en zeer goed in te zetten als vervolg- of verdiepingsactiviteit bij bestaande trajecten zoals Close Reading, rekenen, EDI, eigenaarschap, etc. Je gunt elke leerkracht zo’n ervaring!

Marianne Espeldoorn:
Het is half 11 en alle leerlingen komen binnen van het buitenspelen. Enkele leerkrachten van Basisschool ESV in Enschede verzamelen zich bij de deur van groep 4. Met een grote glimlach op hun gezicht staan ze bij elkaar.
In deze groep gaat het Lesson Study team een onderzoeksles uitvoeren en observeren.
Ze hebben er zin in maar vinden het ook best spannend. De groepen van deze leerkrachten worden een uurtje overgenomen door enkele stagiaires, onderwijsassistent en de plaatsvervangend directeur. Harmen, Liz, Myrthe, Ilse en Inge die gewoonlijk in groep 4, 5, 6 en 8 staan, hebben nu allemaal een observatieformulier in de hand….

Lees verder….

Meer info

Wil je meer info over Lesson Study?
Kijk op onze website
of neem contact op met:

Marianne Espeldoorn:
M: 06 – 543 84 255
E: marianne.espeldoorn@expertis.nlLaat een reactie achter