< Terug naar het overzicht

Presentatie van het boek Close Reading een groot succes!

Duurzame schoolontwikkeling / Taal / lezen /

Presentatie van het boek Close Reading een groot succes!

Op woensdag 19 september is ons boek ‘Close Reading – Werken aan dieper tekstbegrip in het basisonderwijs’ gepresenteerd op het PICA-congres en met veel enthousiasme ontvangen. Collega Tony van Dalen heeft een lezing gegeven over Close Reading. Daarna verzorgden meerdere collega’s van Expertis Onderwijsadviseurs praktische workshops waardoor deelnemers een goed beeld kregen hoe Close Reading in de klas vormgegeven kan worden.

Close Reading geeft leerkrachten de mogelijkheid om samen met leerlingen een boek of tekst echt te doorgronden. In het boek Close Reading, werken aan dieper tekstbegrip in het basisonderwijs wordt in stappen uitgelegd hoe je met Close Reading aan de slag kunt gaan.

Je krijgt antwoorden op vragen als:

  • Hoe selecteer en analyseer je een geschikte tekst?
  • Wat is de rol van de lezer bij Close Reading?
  • Op welke manier bereid je een lessenserie voor en geef je de sessies?
  • Hoe koppel je Close Reading aan andere vakgebieden?
  • Hoe stimuleer je goede gesprekken over teksten tussen leerlingen?
  • Hoe volg je de ontwikkeling van leerlingen?

Om je te inspireren, gebruiken de auteurs veel voorbeeldteksten. Ze laten zien hoe Close Reading werkt in de praktijk, van groep 1 tot en met groep 8. Door de variatie in teksten en werkvormen wordt begrijpend lezen weer leuk voor jou en voor je leerlingen!

Meer lezen

Meer lezen of geïnteresseerd in ons begeleidingsaanbod?

Klik hier voor:

Of lees onze blogs over Close Reading:

Boek bestellen?

Bij Uitgeverij PICA kunt u het boek ‘Close Reading – Werken aan dieper tekstbegrip in het basisonderwijs’ bestellen.Laat een reactie achter