< Terug naar het overzicht

Succesvol Seminar Sociaal Emotioneel Leren: Een veilige school voor iedereen!

Pedagogisch-didactisch handelen /

Succesvol Seminar Sociaal Emotioneel Leren: Een veilige school voor iedereen!

Op vrijdag 24 maart vond het ‘Seminar Sociaal Emotioneel Leren: Een veilige school voor iedereen!’ plaats. Tijdens deze middag stond het Sociaal Emotioneel Leren met vele aspecten als professionalisering van leerkrachten, een methode, ouders en praktische tips centraal. De middag was gericht op leerkrachten en intern begeleiders die wilden kennismaken met sociaal emotioneel leren.

De middag werd geopend door adviseurs van Expertis. Zij openden de middag met een metafoor, die was geïnspireerd op een hit op YouTube.
De metafoor stond voor de leerling in onze groepen. Sommigen zijn sterk en doorstaan de strubbelingen in hun loopbaan, anderen hebben meer hulp nodig. Aan ons de taak om dit te signaleren en hen de vaardigheden te geven, zodat ze de tegenslagen in het leven aan kunnen.

Na de opening waren er drie workshops:

  • Lesson Study: leer anders kijken naar leerlingen (Expertis)
  • Veilige Ouders (Ouders & Onderwijs)
  • Voorleven vanuit het hart en het hoofd (dr. Cathy van Tuijl)

Na de deze rond was er een pauze met de mogelijkheid tot netwerken. Tijdens de tweede ronde workshops waren er twee workshops:

  • Voorkomen is beter dan genezen (Expertis) en
  • Een klas waarmee je bergen kunt verzetten (Kwintessens)

Na deze workshop ronde was de keynote van dr. Kees van Overveld. Dr. Kees van Overveld vertelde over de hoop en preventie ten aanzien van gedragsproblemen, over de vijf SEL-competenties, het  besef van zichzelf, zelfmanagement, het besef van de ander, het hanteren van relaties en keuzes kunnen maken. Dr. Kees van Overveld sloot af met inspirerende woorden!

Aan het einde van deze leerzame en inspirerende middag ontvingen alle deelnemers een goodiebag met achtergrondinformatie en handige tips.

Tot een volgende keer!

Meer info

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar sociaal emotioneel leren? En wil je er meer over weten?
Bekijk dan hier de mogelijkhedenLaat een reactie achter