< Terug naar het overzicht

Actie: een donatie voor een download – Bedankt voor uw steun!

Actie: een donatie voor een download – Bedankt voor uw steun!

Inmiddels is de beklimming van de Alpe al weer achter de rug. Wat een fantastische ervaring. Gedurende de week heb ik geen onvertogen woord gehoord. 5000 deelnemers, dan nog de nodige toeschouwers, de vele vrijwilligers en wat een sfeer. Het kan dus wel. Alle soorten en maten waren vertegenwoordigd: van juichpak tot maatpak, van jong tot oud, van dik tot dun. En iedereen ging op een plezierige manier met elkaar om. Twee uur in de rij staan voor een barbecue en niemand die moppert.

En dan die berg op! Het was vroeg (4.00 uur), het was koud, maar wat een sfeer! Het ging gewoon vanzelf (nou ja, bijna dan!). 21 bochten en in elke bocht was het weer een verrassing. Is er een band? Staan ze met bouillon of worden we verrast met een optreden? Ik heb heel wat leuke mensen ontmoet en interessante gesprekken gevoerd terwijl ik steeds een stukje hoger kwam.

Nu organiseren wij bij Expertis wel eens een conferentie. En oh, wat hebben we het daar dan druk mee. En wat zijn we blij als alles vlekkeloos verloopt. Nu ik de Alpe heb meegemaakt ben ik diep onder de indruk van de organisatie daarvan. Alles liep gesmeerd en georganiseerd. Al die 5000 deelnemers moet je voorzien van een chip voor de tijdregistratie, kleding met naam, eten en drinken op de berg, liften moeten draaien, verkeer moet worden geregeld, foto’s gemaakt en zo kan ik nog wel even doorgaan. Petje af voor de organisatie!

Ik kijk terug op een fantastische ervaring met vaak met lach, soms even doorzetten, een klein beetje spierpijn… het was de moeite waard!
Ik wil iedereen die gesponsord heeft enorm bedanken! U heeft de reflectiekiezer massaal gedownload. Bedankt daarvoor!

alp  Tony alp

tony

Weer miljoenen van Alpe d’HuZes voor kankeronderzoek

Alle deelnemers aan Alpe d’HuZes 2016 hebben in totaal € 10.738.427,81 opgehaald. Het evenement dat volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd vond dit jaar voor de elfde keer plaats in Frankrijk. In de afgelopen jaren heeft het evenement zich ontwikkeld tot de grootste fondsenwervingsactie van Nederland. Het voorlopige eindbedrag werd in Alpe d’Huez bekend gemaakt nadat de laatste deelnemer rond acht uur over de finish kwam.

Waar gaat het geld naartoe?
In de afgelopen elf jaar heeft Alpe d’HuZes in totaal ruim 141 miljoen euro opgehaald, hiervan zijn tot nu toe 136 bijzondere onderzoeken gefinancierd, ten behoeve van de kankerpatiënt. Bijvoorbeeld een digitale keuzehulp voor borst- en tepelconstructie na borstoperaties, een studie naar behandeling op maat met behulp van moleculaire beeldvormende technieken en de ontwikkeling van sneldiagnose die nu wordt toegepast in vier universitair medische centra.

Cheque-uitreiking oktober
Omdat er nog toezeggingen binnen komen en omdat sommige acties doorlopen, is dit bedrag een voorlopig eindbedrag. In oktober wordt het definitieve eindbedrag bekend gemaakt en zal de cheque worden overhandigd aan KWF Kankerbestrijding. Het geld komt dan in het Alpe d’HuZes/KWF Fonds.

Saamhorigheid
Voorzitter Johan van der Waal: “De afgelopen dagen hebben al onze vrijwilligers, sponsoren en deelnemers weer laten zien en voelen dat we met zijn allen één doel hebben voor één strijd. Namelijk: niemand meer dood aan kanker. De opbrengst laat weer zien dat iedereen de noodzaak van deze strijd voelt. Een strijd die we met z’n allen blijven voeren.”

Reflectiekiezer

Klik hier voor meer info over en het downloaden van de ReflectiekiezerLaat een reactie achter